Dubbele contacten in je telefoon? Zo kom je er in één keer vanaf

Lees ook

Je herkent het misschien wel: je smartphone staat vol met (oude) bekenden en sommige staan er zelfs dubbel in! Heel vervelend, want hierdoor is je contactenlijst niet overzichtelijk en stuur je voor je het weet een berichtje naar de verkeerde persoon. De dubbele contacten één voor één wissen kost veel tijd en daar zit je ook niet op te wachten. Gelukkig zijn er manieren om ze in één keer te verwijderen. In dit artikel lees je hoe.

Dubbele contacten koppelen

Heb jij dubbele contacten in je telefoon? Dan is het goed om te weten dat je ze bij de meeste Android smartphones en op iPhones kan koppelen, zonder dat je gegevens verliest. De gegevens, bijvoorbeeld het e-mailadres en telefoonnummer, worden namelijk samengevoegd zodat er één contact overblijft. Zo vind je de juiste contactgegevens voortaan een stuk sneller.

App contacten

Je dubbele contacten koppelen doe je via de Contacten app, maar werkt bij elk type smartphone net een beetje anders. We leggen uit hoe het werkt bij de meest voorkomende smartphones: Android, Google telefoons en iPhones.

Android telefoons

Bij een Android telefoon kan je de app Duplicate Contact Removers gebruiken om dubbele contacten op te sporen en te verwijderen. De app werkt heel makkelijk:

  1. Start de app op.
  2. Kies in het beginscherm voor de optie Contacts Removers en vervolgens voor Contact of Name. Je krijgt nu te zien welke contacten er dubbel in je smartphone staan.
  3. Klik op de contacten die je wil verwijderen en vervolgens op het prullenbakje in de rechterbovenhoek.

Je kan alleen contacten verwijderen en niet samenvoegen. Wil je wel contacten kunnen samenvoegen? Download dan de app Simpler. De gratis versie helpt je om maximaal vijftien contacten samen te voegen, daarna heb je de betaalde Pro-versie nodig. Gebruik deze apps alleen als het via je eigen verbinding of wifi kan, zodat het je geen mobiele data uit je (sim only) abonnement kost.

Google telefoons

Bij Pixel telefoons heb je de Contacten app van Google nodig. Klik onderaan in de app op ‘Oplossen en beheren’ en daarna op ‘Samenvoegen’. Druk op ‘Duplicaten samenvoegen’ en daarna op ‘Accepteren’ of ‘Alles accepteren’. Zie je de optie ‘Duplicaten samenvoegen’ niet? Dan staan er geen dubbele contacten in je telefoon.

iPhones

Voor iPhone-gebruikers werkt het koppelen van dubbele contacten als volgt:

  1. Open de Contacten app en klik bij ‘Mijn kaart’ op ‘Dubbele exemplaren gevonden’.
  2. Bekijk je contactenlijst en koppel je dubbele contacten door op ‘Voeg alles samen’ te klikken.

Je iPhone kan soms niet al je dubbele contacten vinden. Je kan ze dan alsnog handmatig koppelen. Dat doe je door het contact te kiezen en op ‘Wijzig’ te klikken. Swipe naar boven en klik op ‘Koppel contacten’. Selecteer het contact om de informatie te koppelen en klik op ‘Koppel’.

Je contacten sneller en makkelijker vinden

Met deze handige manieren hoef je nooit meer eindeloos door je telefoon te scrollen om het juiste contact te vinden. Door je dubbele contacten te koppelen of te verwijderen blijven alleen de juiste contactgegevens in je telefoon staan. Je kan je contacten ook toevoegen aan je favorieten. Zo kan je je besties voortaan een stuk makkelijker en sneller vinden!

Dit artikel is in samenwerking tot stand gekomen. 

Beeld: Chevanon Photography (Pexels) 

Laatste nieuws

Zie ook