Gedroomd over de baas: dit is wat je droom je probeert te vertellen

Een kleine analyse.

Na een lange en vermoeiende dag op het werk, zou je helemaal tot rust moeten komen tijdens je slaap, toch? In dromen over onze baas hebben we dan geen zin. Al betekent het niet dat het dan niet gebeurt. Dit is wat je onderbewustzijn je probeert te vertellen als je over je baas droomt.

Betekenis achter de droom

Droom je over je baas? Dan heeft het vaak helemaal niets met hem of haar te maken. Sterker nog, soms heeft het helemaal niets met je werk te maken. Om dat te achterhalen, moet je je volgens droomexpert Lauri Loewenberg eerst afvragen of er momenteel een issue gaande is met je baas dat nog opgelost moet worden. Is dat niet het geval? Vraag je dan af wat opvallend is aan je baas.

“Voor de meeste mensen staat hun baas voor hun eigen vermogen om de leiding te nemen en om moeilijke beslissingen te nemen”, verklaart Loewenberg aan Bustle. Dromen over je baas kan dus betekenen dat je zelf meer controle ergens over wilt hebben, of dat je ergens de leiding in wilt nemen.

Dromen over bekenden

“Als je momenteel een probleem hebt met je moeder, partner of vriendin kunnen ze in je droom verschijnen omdat je onderbewustzijn het probeert op te lossen", vervolgt Loewenberg. Al dromen we vaker over mensen met wie we geen problemen hebben. “Soms dromen we over mensen die we al jaren niet hebben gezien, of zelfs niet kennen, zoals een beroemdheid. Dit komt omdat elk persoon in je droom een aspect van jezelf representeert.”

Droomde je over je baas? Dan kun je volgens Loewenberg het beste achterhalen welk deel van je baas jou representeert. “Welke drie dingen komen als eerst in je op als je aan die persoon denkt?” Als je je baas ziet als een natuurlijke leider, kan het dat je deze kwaliteit moet overnemen op een bepaald gebied in je leven, aldus Loewenberg.

Connectie met baas

Droom je over je baas? Dan betekent het ook dat je een bepaalde connectie met hem of haar hebt. Volgens een analyse van uDreamed dromen we namelijk ‘zelden’ over mensen waar we geen gevoelens bij of voor hebben. Dus goed of slecht, je hebt waarschijnlijk een bepaalde connectie met je baas als hij of zij in je droom verschijnt.

Deelde je in je droom de lakens met je baas? Dan hoef je je – mits je geen crush op je leidinggevende hebt – geen zorgen te maken. Het betekent volgens Loewenberg dat je op dat moment de sterke eigenschappen van je baas aan het overnemen bent. Is je baas daarentegen ziek of in gevaar? Dan kan dit betekenen dat je zelf assertiever wilt zijn.

Die dromen stoppen

Het kan best gek wakker worden zijn als je over je baas hebt gedroomd en een uur later tegenover hem of haar zit. Wil je dat je baas niet meer in je dromen verschijnt? Dan is dat volgens Loewenberg mogelijk. Volgens haar hoef je ‘alleen maar’ te achterhalen wat je droom betekende. In dit geval zal je onderbewustzijn minder focussen op dat wat je baas vertegenwoordigd en dan is de kans aanwezig dat je niet meer over je leidinggevende droomt.

Bron: Bustle | Beeld: Jake Noren (Unsplash)