Een leven in Parijs à la ‘Emily in Paris’? Zoveel kost dat

Mon Dieu!

Lees ook

Rond paraderen in de mooiste designeroutfits, elke dag uitgebreid lunchen bij Le Café Marly met uitzicht op het Louvre en een charmant appartementje in het vijfde arrondissement: Emily Cooper heeft het goed voor elkaar in Parijs. Dat dit niet goedkoop is, zal je niet verbazen. Maar hoeveel kost het eigenlijk precies om een jaar in Parijs te wonen à la Emily in Emily in Paris?

Woonkosten

We zullen er niet omheen draaien. Om een jaar in Parijs te leven zoals onze favoriete fashionista in Emily in Paris heb je zo’n 133.845 euro nodig. Dit blijkt uit een onderzoek van vastgoedspecialist Bramleys.

Een grote kostenpost van de social media strateeg is haar woning. Het appartement waar Emily woont, en inmiddels deelt met vriendin Ashley Park, is misschien klein, maar het is zeker niet goedkoop. Zo bevindt het zich op een steenworp afstand van het Pantheon, wat de prijs van woningen in die buurt behoorlijk omhoog jaagt. Voor een appartementje als dat van Emily ben je dan ook snel 1700 euro per maand kwijt. Wat neerkomt op 20.400 euro per jaar.

De meeste mensen geven per maand het meeste geld uit aan hun huur, maar voor Emily ligt dat even anders. Zo rekende het YouTube-kanaal Money Minds uit hoeveel de outfits van de marketing executive ongeveer waard zijn: a whopping 94.000 (!) euro.

Jaarlijks totaal

Hieronder vind je een overzichtje van Emily’s kosten voor één jaar Parijs. En hoewel wij ook gek zijn op eten, geven wij er niet zoveel aan uit als Emily.

Huur: 20.400 euro
Gas, water, elektriciteit: 898 euro
Vervoer: 730 euro
Ontbijt: 912 euro
Lunch: 5.475 euro
Diner: 10.950 euro
Zorgverzekering: 480 euro
Kleding: 94.000 euro

Inkomen

Grote kans dat je nu ook wel benieuwd bent naar hoeveel die baan als social media strateeg Emily oplevert. Dat blijkt ongeveer 60.000 euro per jaar te zijn. Dat komt neer op een salaris van 5.000 per maand, niet verkeerd, maar zéker niet genoeg om bovenstaande te bekostigen. Wij vragen ons dan ook heel erg af hoe Emily daadwerkelijk rondkomt. Maar ach, de serie stond nooit te boek als een realistische. Wij blijven gewoon wegdromen bij de serie en nemen het allemaal maar met een korreltje zout.

Bron: Bramleys, Grazia | Beeld: Emily in Paris

Laatste nieuws

Zie ook