Costume designers And Just Like That... onthullen de waarde van de kleding in seizoen twee

Wow!

De eerste afleveringen van And Just Like That... seizoen twee staan eindelijk op HBO Max. Hoewel het seizoen nog maar net van start is gegaan, kunnen we nu al concluderen dat er weer indrukwekkende designerstukken in de serie te zien zijn. En aan die items hangen behoorlijke prijskaartjes...

Prachtige outfits

Het tweede seizoen trapt af met de vriendinnen die zich klaarmaken voor het Met Gala. Zoals we gewend zijn, dragen alle gasten van het Met Gala altijd extravagante outfits. Carrie (Sarah Jessica Parker), Charlotte (Kristin Davis), Lisa (Nicole Ari Parker) en Seema (Sarita Choudhury) konden dan ook niet achterblijven en hesen zich in de meest indrukwekkende jurken.

En ook al recyclede Carrie haar Vivienne Westwood-trouwjurk, aan de 3D-geprinte duivenclutch van JW Anderson, Manolo Blahniks en de Fendi-tassen hangt natuurlijk wel een prijskaartje.

Groot team

Dat designer items niet bepaald goedkoop zijn, weten ook Molly Rogers en Danny Santiago, de co-costume designers van de serie. Aan Harper's Bazaar vertellen de twee wat er allemaal bij komt kijken om alle outfits voor de show te verzamelen. "We werken met een groot team van shoppers, coördinators, persoonlijk assistenten en chauffeurs", deelt Danny. "Items komen rechtstreekst uit winkels, uit Europa of worden met de hand gemaakt. Er zijn zoveel dingen. En dan moeten we de items voor álle personages verzamelen."

"Soms zijn er scènes waarin heel veel personages samenkomen. Zij moeten allemaal gekleed worden", vervolgt ze. "Tijdens een normale fitting hebben we zo'n acht tot tien rekken die volhangen met kleding, dertig à veertig paar schoenen en nog zo'n dertig à veertig handtassen. En dan heb ik het nog niet eens over de sieraden."

Geleende items

Aangezien de dames regelmatig designerkleding dragen, leent het productieteam de meeste items. Want vaak zijn bepaalde outfits te duur om aan te schaffen. Het team probeerde een tijdje bij te houden hoeveel de items in totaal zou hebben gekost als ze het niet hadden geleend. "Ik benaderde iemand op onze afdeling die bijhield hoeveel kleding we leenden en welke waarde dit heeft in dollars. Het laatste wat ik zag was een totaalbedrag van drie miljoen dollar", deelt Molly. Omgerekend naar euro's is dit een bedrag van zo'n €2.743.470.

"We kunnen deze show alleen realiseren als we items lenen. Met een gemiddeld tv-budget kun je niet de nieuwste Bottega-tas kopen."

Items houden

De cast draagt continu oogstrelende outfits. Het is dan ook niet zo gek dat ze weleens dingen willen houden. "Nicole Parker vond alles echt prachtig", deelt Molly. En de mannen zouden het liefst hun pakken houden. "De mannen zijn het ergst! Ze zijn dol op hun pakken. Aan Chris Jackson (die Hebert speelt) en Mario Cantone (die Anthony speelt) moet ik continu vragen waar hun kleding is gebleven." Ha!

Bron: Harper's Bazaar, Elegance | Beeld: HBO Max