5 manieren om nieuwe vrienden te maken als volwassene

Als je op school zit is het makkelijk om nieuwe vrienden te maken, maar hoe doe je dat als je fulltime werkt?

Als je op school zit, is het heel eenvoudig om nieuwe vrienden te maken. Je zit immers bij elkaar in de klas en ziet elkaar regelmatig. Maar hoe doe je dat als je fulltime werkt en in een andere stad bent gaan wonen? Dan kunnen deze tips je helpen.

Van losse vriendschap naar goede vrienden

Nieuwe vrienden maken blijft lastig, maar het opbouwen van een diepe, betekenisvolle vriendschap met een nieuw iemand is dat ook. Uit onderzoek blijft dat het 50 uur duurt om een losse vriendschap op te bouwen, 90 uur om echte vrienden te worden en 200 uur om iemand als een goede vriend te beschouwen. En dat is lastig als je ook nog fulltime werkt en andere verplichtingen hebt.

Ondanks dat is het ook goed om nieuwe vrienden te maken als volwassene, omdat je beter weet wat je waarden en interesses zijn. Hierdoor trek je ook mensen aan die hierop aansluiten. Scroll verder voor handige tips hoe je als volwassene nieuwe vrienden kunt maken.

1. Maak opnieuw contact met oude vrienden

Door een druk leven of een andere carrière is het goed mogelijk dat vriendschappen verwateren. Als je hunkert naar diepere vriendschap, kun je dus overwegen om opnieuw contact te maken met iemand waarmee je het contact bent kwijtgeraakt. Als de vriendschapsbasis er is, kan het heel makkelijk zijn om de vriendschap nieuw leven in te blazen.

2. Verander collega's in vrienden

Heb je (oud)collega's waar het goed mee klikt? Ga dan een keer samen op stap. Dit kan heel klein zijn zoals een lunch of een drankje na werk, maar het kan een goede basis zijn voor een nieuwe vriendschap. En daarbij is een office buddy ook heel handig – als je een keer wilt klagen over die ene collega of eerlijk advies nodig hebt.

3. Maak contact met vrienden van vrienden

Ben je verhuisd en ken je niemand? Misschien kunnen vrienden uit een andere stad je helpen. Vraag of zij nog mensen kennen uit de omgeving en wellicht vind je op deze manier een nieuwe beste vriend of vriendin. Sta open voor deze nieuwe ervaring en wie weet waar het je brengt!

4. Word lid van een lokale groep

Een makkelijke manier om nieuwe mensen te leren kennen is door lid te worden van een lokale groep. Dit kan een Facebook-groep zijn, maar ook een boekenclub of sportclub. Hier vind je ongetwijfeld mensen die dezelfde interesse hebben, al is het alleen maar om de boeken van Sally Rooney of Colleen Hoover te bespreken.

5. Gebruik social media

Social media is niet alleen voor urenlang scrollen en memes doorsturen, het is namelijk een goed hulpmiddel om nieuwe vriendschappen te maken. Je kunt namelijk in contact komen met mensen in je omgeving. Ook is het een goede manier om in contact te komen met oude vrienden. Misschien ben je maar één like verwijderd van je nieuwe beste vriend of vriendin!

Bron: The Everygirl | Beeld: Adobe Stock