Fántastisch: dit aantal Tindergebruikers is helemaal niet single

Ready to mingle? Vast. Maar single? Dat is een aantal gebruikers van Tinder helemaal niet, zo blijkt uit een recent onderzoek.

Waar zijn de vrijgezellen?

Als single vraag je je misschien af waar je vrijgezellen kunt ontmoeten. Datingapps bieden dan de oplossing, en met name Tinder is erg populair. Maar pas wel op dat je niet per ongeluk met iemand matcht die al een relatie heeft. Als we de resultaten van onderzoekers uit Frankrijk mogen geloven, gebruiken ook veel niet-singles de app. Data-analisten van de University of Picardy Jules Verne beweren dat een groot deel van de Tindergebruikers niet vrijgezel is.

Voor het onderzoek spraken de analisten met 1,400 actieve Tindergebruikers van 18 tot 74 jaar over hun motivatie om de app te gebruiken. En hoewel we onszelf niet naïef willen noemen, zorgden de cijfers toch wel voor verbazing. Zo bleek 65,3 procent van de Tindergebruikers gewoon een relatie te hebben! Al zou dit hoge aantal ook een resultaat kunnen zijn van een verkeerde vraagstelling, maar daarover zo meer.

Niet om vreemd te gaan

Nu zou je misschien geneigd zijn om te denken: o die arme partners, hun lief is op Tinder op zoek naar een avontuurtje. Al valt dat wel een beetje mee. Zo hebben de meeste Tindergebruikers met een relatie niet de wens om echt vreemd te gaan – al is stiekem op Tinder scrollen natuurlijk niet de meest pure vorm van monogamie.

De niet-singles op Tinder gaven aan dat ze de app zien als bron van entertainment. Ze zouden het op dezelfde manier gebruiken als Facebook en Instagram: gewoon even kijken. Andere stiekemerds gaven aan dat matches en likes hen een confidence boost gaven en dat ze Tinder alleen gebruiken om hun zelfvertrouwen een opzwieper te geven.

Wat zegt Tinder zelf?

Nu klinkt het behoorlijk lastig om een goede date te vinden via Tinder als zó'n groot deel niet vrijgezel is, maar volgens de datingapp zelf heeft het onderzoek van de University of Picardy Jules Verne voor een vertekend beeld gezorgd. Zo zouden de participanten maar drie opties hebben gekregen om zichzelf te omschrijven: 'celibaat', 'in een relatie' of 'weduwe/weduwnaar'. En ja, welke kies je dan als je vrijgezel bent?

Data van Tinder schetst een veel rooskleuriger beeld over de gebruikers. Zo kunnen Tinder-leden in de app met de 'Relatietype'-functie aangeven waar ze naar op zoek zijn. En wat blijkt? Bijna 70 procent selecteert 'monogamie' als gewenste relatietype. Bovendien geeft 40 procent van de leden aan dat ze op zoek zijn naar een langdurige relatie.

Bron: Metro UK | Beeld: Keren Levand (Unsplash)