Welke chipssoort is het minst ongezond?

En nog een lekkere smaak ook!

Als we zin hebben in chips, geven we voornamelijk in het weekend gehoor aan deze snacktrek. Out with the greens, in with the crisps. Maar als je nu een middenweg probeert te vinden, welke chipssoort is dan het 'gezondst'?

Minste toevoegingen

Natuurlijk is geen enkele chipssoort nu echt gezond, maar er zijn wel soorten die minder slecht zijn dan andere varianten. Welke dan het minst slecht is? Dat is vrij simpel: naturel chips. Deze chips komt voornamelijk als 'gezondst' uit de bus, vanwege de ingrediënten die er níet in zitten.

Pak een willekeurige zak Doritos en bekijk eens die lange lijst met ingrediënten. We zijn niet per se tegen een vleugje smaakversterking, en gelukkig kunnen we in Nederland erop vertrouwen dat ons voedsel veilig is. Maar palmolie, glucosesiroop, suiker en dextrose? Dat zijn niet de gezondste ingrediënten. En als je de ingrediënten bekijkt van een simpele zak naturel chips, gewoon Albert Heijn huismerk, dan zie je daar slechts drie ingrediënten staan: aardappel, zonnebloemolie, zout. That’s it.

Kalium

Wist je dat er nog een bonus in een zak naturel chips zit? Namelijk kalium. In 100 gram naturel chips vind je ongeveer 1,275 mg kalium – dat is ongeveer evenveel als in een kleine banaan. Kalium is een mineraal dat gunstig is voor je bloeddruk en helpt bij het reguleren van de vochtbalans in je lichaam. Bovendien bevatten deze chips ook wat vezels en eiwitten. Natuurlijk is een zak naturel chips daarmee geen superfood (we wish), maar af en toe moet je natuurlijk kunnen snacken. En wil je dan de minst slechte optie kiezen? Dan weet je nu dat een zak naturel chips het beste is.

Bron: Favor Flav, Kookfans | Beeld: Allef Vinicius