Wallen verbergen? Voor deze 4 dingen kun je concealer óók gebruiken

Het blijkt een multifunctioneel product.

Als het gaat om het verbergen van wallen en donkere kringen onder onze ogen, is concealer onze beste vriend. Toch is dit niet het enige waar je dit make-up product voor kunt gebruiken. Voor déze dingen kun je het goedje ook tevoorschijn halen.

1. Als contour

Is je contourkit op of heb je 'm niet bij je? Dan kan concealer je dag redden. Eén klein addertje onder het gras: je hebt er wel drie verschillende tinten voor nodig: één lichter dan je natuurlijke huidskleur voor onder de ogen, één van je exacte huidskleur en dan een concealer die drie tinten donkerder is. "Om een perfecte finish te bereiken bij het contouren met concealer, probeer je de natuurlijke schaduwen in je gezicht na te bootsen: je kaak, jukbeenderen en oogkassen", vertelt visagist Caroline Barnes. "Kijk naar je gelaatstrekken in de spiegel en probeer deze natuurlijke tinten als leidraad te gebruiken.”

2. Als highlighter

Concealer is er niet alleen om onzuiverheden te verdoezelen – het kan delen van je gezicht die je juist wél wil laten zien, oplichten en verhelderen. Hiervoor kun je volgens huidverzorgingsexpert Sasha Core het beste een concealer kiezen die één of twee tinten lichter is dan je eigen huidskleur. Deze kun je aanbrengen op delen van je gezicht die je wil highlighten: bijvoorbeeld boven je jukbeenderen, op je kin of het puntje van je neus.

3. Als primer

Ook voor een oogschaduw primer is concealer een prima alternatief. "Een dunne laag concealer op de oogleden voordat je oogschaduw aanbrengt, creëert een glad canvas waar je oogmake-up aan kan hechten, waardoor kleuren eruit springen en kreuken worden voorkomen", vertelt Core. Een primer voor je lippen? Ook die heb je niet nodig, als je beschikt over een goede concealer. "Dit helpt de natuurlijke kleur van je lippen te neutraliseren en zorgt voor een betere kleurweergave van de door jou gekozen lippenstift", aldus Core. "Bovendien fungeert de concealer als een barrière waardoor lipproducten langer meegaan, waardoor bloedingen of bevedering buiten de liplijn worden voorkomen."

4. Als bronzer

Je leest het goed. Concealer kun je heel goed gebruiken als bronzer, mits je deze in een donkerdere tint gebruikt. Dit geeft een meer glowy effect dan bijvoorbeeld een bronzer in de vorm van een poeder. Perfect voor een zwoele zomerlook dus.

Bron: Stylist | Beeld: Pexels