Must haves: 10 manieren om jouw interieur een luxe uitstraling te geven 

Bij het opknappen van een huis zijn de keuken en badkamer meestal de eerste kamers waar mensen aan denken. Maar eigenlijk is de woonkamer de plek waar decorateurs als eerste naar kijken als een huis een opfrisbeurt nodig heeft. We willen allemaal dat onze huizen er heel mooi uitzien, alsof ze luxe zijn, maar hoe kun je dat voor elkaar krijgen zonder te veel geld uit te geven? Nou, verrassend genoeg zijn er een paar simpele trucjes waarmee je een saaie kamer er heel stijlvol kunt laten uitzien. Hier gaan we je vertellen over tien manieren om je interieur een luxueuze uitstraling te geven. 

Verlichting in laagjes 

Net zoals je in elke kamer van je huis doet, is het belangrijk om ook in de woonkamer te zorgen voor een mix van natuurlijk licht van buiten en slim gekozen kunstmatige verlichting binnen. Begin met de basisverlichting aan het plafond en voeg dan andere bronnen van licht toe, zoals hanglampen, staande lampen en tafellampen 

Mooie gordijnen 

Mooie gordijnen kunnen echt een verschil maken in hoe een kamer eruitziet en aanvoelt. Wil je dat een kamer er groter uitziet? Dan kun je de gordijnrail aan het plafond hangen in plaats van dichtbij het raam. Dit geeft de indruk dat het plafond hoger is en het maakt de kamer ruimer. Het is ook een goed idee om de gordijnen helemaal tot aan de vloer te laten komen, omdat dit de truc nog beter laat werken en er heel stijlvol uitziet. 

Kies voor een vloerkleed 

Voor keukens en gangen zijn houten vloeren praktisch, maar voor een luxe uitstraling in woonruimtes is een groot zacht vloerkleed een goed idee. Kies een kleed dat de hele ruimte bedekt en zo de illusie van meer ruimte creëert. Soms is het slim om met het kleed te beginnen en de rest eromheen te stylen. 

Marmer platen muur 

Een andere tip is om marmer platen muren te maken. Je kunt marmer platen via isodeco.nl bestellen. Deze zijn verkrijgbaar in PVC en zorgen echt voor een fantastische uitstraling. Je kunt zelfs kiezen voor akoestische platen om de akoestiek in je interieur te verbeteren.  

Voeg wat kunst toe  

Maak je woonkamer interessanter door kunst toe te voegen. Kies een groot kunstwerk dat echt opvalt en een “wauw”-effect creëert wanneer je het aan een van de muren hangt. Het lijkt misschien simpel, maar kunst maakt je woonkamer direct specialer. Als je woonkamer groot genoeg is, kun je ook kunstwerken aan andere muren hangen. Speel met verschillende hoogtes en stijlen om een gevoel van luxe en design in de ruimte te brengen. 

Speel met kleur en textuur 

Kies kleuren die bij elkaar passen en goed voelen. Kies maximaal drie kleuren voor samenhang. Voeg dan textuur toe voor diepte en tastbaarheid in de ruimte. 

Voeg een stuk geschiedenis toe 

Geef je ruimte wat meer diepgang door een stuk geschiedenis toe te voegen. Dit kan iets zijn zoals gedetailleerd lijstwerk, een ouderwetse spiegel met een verweerde uitstraling, of een vintage bijzettafeltje. Zelfs een klein historisch detail kan je ruimte interessanter maken. 

Camoufleer je televisie 

Soms stoort het ons als de tv alle aandacht in de kamer opeist. Als je een meer luxe uitstraling wilt, kun je de tv achter kastjes of zelfs kunstwerk verstoppen. Lukt dat niet, dan kun je in ieder geval de tv aan de muur bevestigen en gedag zeggen tegen die rommelige kabels! 

Voeg een sculpturaal element toe 

Zorg ervoor dat je kamer niet alleen maar rechte lijnen heeft. Voeg boeiende vormen of aparte silhouetten toe. Een salontafel gemaakt van boomwortels of een bijzondere bijzettafel brengt kunstzinnigheid in je ontwerp en maakt de ruimte boeiender. 

Sluit af met een openhaard 

Om je woonruimte nog chiquer en luxer te maken, is er niets dat zo’n gevoel van luxe oproept als een knusse openhaard waar je lekker bij kunt zitten. Als middelpunt van de kamer kun je met het ontwerp echt je creativiteit laten zien. We hopen dat deze 10 tips je helpen om je woonkamer om te toveren tot iets stijlvols en echt bijzonders. 

Beeld: Pixabay 

Laatste nieuws