House of the Dragon-regisseur deelt: het tweede seizoen wordt korter

Ook zullen we er nog even op moeten wachten.

Nadat House of the Dragon-kijkers het eerste seizoen voltooiden hadden ze vele vragen, maar de meest prangende was toch wel: wanneer komt het tweede seizoen? Hoewel we daar helaas nog steeds geen antwoord op hebben, licht regisseur Clare Kilner een tipje van de sluier op.

Afleveringen

Veel kan House of the Dragon-regisseur Clare Kilner nog niet zeggen over het nieuwe seizoen, maar in gesprek met The Hollywood Reporter onthulde ze al wel een ding. En helaas, het is waarschijnlijk niet het nieuws waar je op zat te wachten. Zo zal het tweede seizoen van de Game of Thrones-prequel korter zijn dan het eerste seizoen.

Het is natuurlijk beter dan niets, maar het volgende seizoen zal twee afleveringen minder tellen. "Er zijn acht prachtige afleveringen met zoveel gebeurtenissen in elke aflevering. We hebben soms moeite om ze terug te schroeven naar onder een uur", vertelde Kilner. "Ryan (Condal, de uitvoerend producent, red.) zijn keus was om het een goede opening en goed einde te geven, en ze zitten boordevol emotioneel en visueel opwindende gebeurtenissen."

Filmen is al wel begonnen

Hoewel we nog steeds niet weten wanneer House of the Dragon precies te streamen is op HBO Max is het filmen gelukkig al wel even begonnen. In april deelde showrunner Condal dat ze waren begonnen met filmen. "We vinden het fantastisch om weer te filmen met de cast van onze oorspronkelijke familie en nieuwe talenten aan beide kanten van de camera", deelde hij toen met Deadline. "Al je favoriete personages zullen binnenkort samenzweren aan de raadstafels, marcheren met hun legers en met hun draken ten strijde trekken."

Het is nog niet duidelijk wanneer de opnames tot een einde komen. Cosmopolitan meldde dat het waarschijnlijk deze zomer nog voltooid wordt. Maar wanneer we dan precies kunnen genieten van het tweede seizoen? Dat is nog onduidelijk.

Bron: Deadline, The Hollywood Reporter, Cosmopolitan, Marie Claire UK | Beeld: House of the Dragon (HBO Max)