Hoe je jouw garderobe meer spice kunt geven met de wrong shoe theory

Deze zomer werd de wrong shoe theory al met liefde omarmd, en ook in de herfst werkt-ie prima!

Als woman on the go heb je niet altijd zeeën van tijd om de perfecte outfit samen te stellen. En laat ‘perfect’ nu ook helemaal niet nodig zijn. Op TikTok ging de wrong shoe theory afgelopen zomer viraal en wij snappen wel waarom. Deze trend draait om het juist net niet helemaal perfect samenstellen van je outfit.

Niet te perfect samengesteld

Misschien heb je binnenkort een feestelijke aangelegenheid, of misschien heb je het idee dat je jouw garderobe moet spekken met nieuwe items. Maar wist je dat je daarvoor helemaal niet per se nieuwe dingen hoeft te kopen? Het zit ‘m allemaal in een simpele hack. Volgens styliste Allison Bornstein kun je jouw looks makkelijk ‘nieuw’ laten lijken door rekening te houden met de soort schoen die je bij je outfit draagt. Of eigenlijk door de wrong shoe theory toe te passen, zoals Bornstein de trend zelf noemde. Hierbij draait het om het combineren van kleding met een niet-traditionele schoen. Een chique jurk dragen in combinatie met sneakers, bijvoorbeeld.

“Toen ik met klanten werkte en de stijl van onze favoriete beroemdheden uitsplitste, realiseerde ik me dat wat een look interessant en persoonlijk maakt, de toevoeging van accessoires is die een beetje ‘fout’ aanvoelen of niet passen bij de vibe van de rest van de look,” vertelt Bornstein aan Vogue. Hiermee bedoelt ze dus dat je een look echt afmaakt door een afwijkend accessoire, of dus opvallende schoenen erbij te dragen. Hiermee kun je een outfit volgens de stylist juist meer persoonlijk en exciting maken.

Ga tegen je instinct in

Draag je een classy look met pantalon? Spice je look dan wat op door bijvoorbeeld slippers te dragen. Ziet niemand aankomen! “Slippers voegen een casual en beachy element toe aan een getailleerde broek en de broek verheft de slipper”, legt Bornstein uit. “Een broek is natuurlijk nog steeds superchic met een klassieke hak of een loafer, maar als je look te rechtlijnig of eenzijdig aanvoelt, is dit een heel gemakkelijk trucje met weinig inzet om te proberen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vivian (@vivian.yrl)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emmanuelle Koffi (@emmanuellek_)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Francesca Saffari (@francescasaffari)

Volgens Alice werkt de truc het beste als je outfits combineert met schoenen, tegen je instinct in. “Als je van je eerste schoenkeuze houdt, geweldig,” zegt ze. “Maar dit dwingt je gewoon om het juist te mixen en iets te proberen dat je misschien totaal versteld doet staan en de hele look verandert.” Als je nog een stapje verder wilt gaan, kun je ook sokken proberen, die ‘nog een laag en textuur toevoegen en de verhouding veranderen’. Je moet het vooral durven dus!

Bron: Elegance | Beeld: NL Beeld, Instagram

Laatste nieuws