Recap: dit waren de trends van afgelopen zomer

Barbiecore was (en is) zonder twijfel de populairste trend.

Op de redactie van Marie Claire kijken we graag vooruit. Welke trend gaat het in de herfst helemaal maken (hullen we ons binnenkort allemaal in de red hot chili pepper-kleur of gaan we voor een teddy gilet?). Toch nemen we af en toe ook tijd om de balans op te maken. Welke trends zagen we de afgelopen zomer veel?

De rosette trend

Celebrities konden er niet omheen en ook influencers omarmden ‘m: de rosette trend. De 3D go-to-applicatie op een jurk, minirok of schoenen zagen we deze zomer met regelmaat voorbijkomen. De rosette trend is op zoveel verschillende manieren te stylen – maar onze voorkeur gaat stiekem toch een beetje uit naar een feestelijke touch. En dat is precies zoals we de trend vaak voorbij zagen komen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leonie Hanne (@leoniehanne)

Lees hier meer over de rosette trend.

Barbiecore

De aller, allergrootste trends van deze zomer (en oké, de seizoenen daarvoor) was toch wel Barbiecore. De gehele mode-industrie was (en is) geobsedeerd door Barbiecore. En wij? Wij deden daar afgelopen zomer lekker aan mee. Roze mag gezien worden, roze mag in je kast hangen, roze mag gedragen worden. En vermoedelijk gaan we deze trend ook in het najaar regelmatig zien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Caroline Daur (@carodaur)

Lees hier meer over Barbiecore.

Bouclé

Bouclé is een trend die nooit echt uit de mode raakt, maar die ook nooit de boventoon voert. Desalniettemin is het wel tijdloos. In de jaren vijftig maakte de bouclé-trend z’n debuut en sindsdien zien we outfits met de stof met regelmaat voorbijkomen. Al zagen we bouclé-items afgelopen zomer vaker voorbijkomen dan normaal.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Charlotte Olivia (@iamcharlotteolivia)

Lees hier meer over de bouclé-trend

Lavendel

Barbiecore mocht dan wel de grootste trend van de zomer zijn, niet iedereen was weg van de roze kleur. Te opvallend. Een goed alternatief is lavendel. We zagen deze kleur dan ook veel voorbijkomen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NNENNA 🧚🏾 (@nnennaechem)

Lees hier meer over de lavendeltrend

Accessoires

Natuurlijk zagen we op het gebied van accessoires ook enkele trends voorbijkomen. Eentje die vorige zomer al hot and happening was, was die van de straw bags. Met name die van Loewe (de Basket Bag) is erg geliefd. Ook waren bucket hats erg geliefd. Niet alleen vanwege z’n modieuze uitstraling, maar natuurlijk ook om z’n tegen de zon beschermende functie. Lekker multifunctioneel, houden we van!

Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws