Met deze olie kun je de groei van je wimpers bevorderen

Zo kun je haargroei van je wimper stimuleren.

Gekrulde, dikke en lange wimpers zijn enorm gewild in de beautywereld. We zijn dan ook bereid om just about everything te proberen om dit te bereiken. En hoewel er in de salon veel mogelijk is – extensions, lifts – kun je de groei van de wimpers ook stimuleren door de juiste olie aan te brengen.

Castorolie

Castorolie is ontzettend veelzijdig en kun je dus blijkbaar ook gebruiken om je wimpers een boost te geven. Veel wetenschappelijk onderzoek is er niet naar gedaan, maar een studie beweert dat de chemische verbindingen in de olie de potentie heeft om haarverlies terug te dringen.

“Het is aangetoond dat castorolie haargroei van de wenkbrauwen en wimpers stimuleert. Het is echter vettig en er zijn ook mensen die er allergisch voor zijn, maar over het algemeen werkt het”, vertelt dermatoloog Anna Guanche over de werking ervan aan Greatist.

Ook dokter Michele Green is overtuigd van de werking van de olie. Ze deelt dat je van castorolie prima zelf een wimperserum kunt maken. Meng daarvoor wat aloë vera met de olie en breng het op je wimpers aan voor het slapengaan. “Deze combinatie stimuleert haargroei en zorgt ervoor dat de wimpers dikker lijken.”

Kokosolie

Op het internet valt ook veel te lezen over de werking van kokosolie op de wimpers. Volgens sommigen zou deze olie helpen bij het krijgen van langere wimpers. Veel onderzoek is daar echter nog niet naar gedaan.

Wél heeft kokosolie een andere, noemenswaardige werking op je wimpers. Uit een studie blijkt namelijk dat de olie haarverlies tegengaat. Hoewel dus niet bekend is of het de haargroei stimuleert, kan het wel helpen om those lush lashes gezond te houden, wat ervoor kan zorgen dat je wimpers er voller uitzien.

Bron: Greatist | Beeld: Alena Darmel (Pexels) 

Laatste nieuws