Deze geur past het beste bij jouw sterrenbeeld

Een astroloog deelt welk parfum het beste bij jou past.

Voor het vinden van jouw signature scent kun je vele parfums ruiken en testen, maar blijkbaar kun je het ook aflezen uit de sterren. De volgende geuren passen het best bij jouw sterrenbeeld.

Geur bij je sterrenbeeld

Het kan een behoorlijke zoektocht zijn om een signature scent te vinden. Daarvoor kunnen we best wat hulp gebruiken. En die hulp komt voor sommigen uit een verrassende hoek. Zo staat in de sterren geschreven welke geuren goed bij jou kunnen passen.

"Onze sterrenbeelden hebben het vermogen om vele aspecten van ons leven te bepalen, te beginnen bij onze persoonlijkheid en ook onze schoonheidsroutine", vertelt astromanifestatie-coach Dalila Salgueiro aan Marie Claire UK. "Dat is de reden waarom, net als iedere routine, de schoonheidsroutine ook wordt gekenmerkt door het geluk en de bewegingen van de planeten in onze astrokaart." En dit gaat ook op wanneer we een nieuw parfum aan onze parfumgaderobe willen toevoegen.

Teken

Sterrenbeelden kun je opdelen in vier groepen: Tweelingen, Weegschalen en Waterman zijn luchttekens, Maagd, Stier en Steenbokken zijn aardetekens, Ram, Leeuw en Boogschutter zijn vuurtekens en Kreeft, Schorpioen en Vissen zijn watertekens. Volgens Salgueiro speelt je teken ook een rol in welke parfum het beste bij jou past. Luchttekens zouden volgens de astrologie-expert het beste kunnen kiezen voor lichte, bloemige tonen. Houtachtige, natuurlijke tonen passen het beste bij aardetekens en vuurtekens hebben weer krachtige, kruidige tonen nodig. Ten slotte passen aquatische, zeezouttonen het beste bij watertekens. En met dit in gedachten, passen de volgende geuren het beste bij de volgende sterrenbeelden.

Ram

Beste toptonen voor Ram: Bergamot, roos, geranium, zwarte peper en gember.

De Ram heeft een gedurfde en avontuurlijke persoonlijkheid, zo weet Salgueiro. "Als een vuurteken is de Ram sterk en onafhankelijk. Probeer daarom een gedurfde geur die opvalt, zoals een met zwarte peper."

Stier

Beste toptonen voor Stier: Oudh (een geur, gewonnen uit de tropische boom Agar Aquilaria), tonkaboon, roos, sandelhout en patchoeli.

De Stier staat volgens Salgueiro bekend om z'n doorzettingsvermogen, sereniteit en rust. "Je blijft graag in je comfortzone en neemt geen enkel risico. Je moet iets nieuws en gedurfds proberen en uit je veiligheids- en comfortzone komen. Dit teken is een geliefde van luxe en rijkdom." De astrologie-expert raadt Stieren dan ook aan om een gedurfde, rijke geur uit te zoeken met tonen van oudh en tonkaboon.

Tweeling

Beste toptonen voor Tweeling: Lavendel, kamille, mimosa, mandarijn.

De tweeling, die heeft dus de neiging om te veel na te denken over dingen en is gevoelig voor anxiety - heeft allemaal te maken met Mercury die over de Tweeling regeert. "Een kalmerende geur met tonen van lavendel en kamille helpt om de geest van de Tweeling te kalmeren."

Kreeft

Beste toptonen voor Kreeft: Roos, lathyrys, blauwe kamille.

Een van de eigenschappen van de Kreeft is dat dit een gevoelig sterrenbeeld is. Sterke geuren matchen dan ook niet met het karakter van de Kreeft. Geuren die je ook in een spa zou tegenkomen zijn passender. "Die helpen om je energie in balans te houden."

Leeuw

Beste toptonen voor Leeuw: Neroli (sinaasappelbloesem) en groene peper.

Als iets kenmerkend is voor de Leeuw, is het wel dat dit sterrenbeeld graag opvalt. "Probeer een geur die opvallend is, zoals kruiden en citrusgeuren."

Maagd

Beste toptonen voor Maagd: Lavendel, cederhout, bloemen.

"Je bent een perfectionist in de dop", weet Salgueiro over de Maagd. Dit sterrenbeeld is analytisch, behulpzaam, bescheiden en werkt hard. De geur die het beste bij de Maagd past, is er eentje die niet te experimenteel is. Liever eentje die klassiek en tijdloos is, een geur die comfort brengt.

Weegschaal

Beste toptonen voor Weegschaal: Roos, sandelhout en viooltjes.

Het zit 'm al in de naam: de weegschaal houdt van balans. Alles moet in harmonie zijn en alles moet mooi zijn. Dit komt dan ook terug in de geur die het beste bij dit sterrenbeeld past. "Kies voor een geur die tijdloos is en harmonie reflecteert, zoals geuren met roos en sandelhout."

Schorpioen

Beste toptonen voor Schorpioen: Neroli, mandarijn, cipressen.

Mars is de planeet die over de Schorpioen regeert en van die planeet weten we dat-ie bekent staat als de planeet van verlangen. Met verlangen is de Schorpioen dan ook bekend. De astrologie-expert raadt aan om te kiezen voor geuren met neroli en mandarijn erin: "Die zijn mysterieus en sensueel en passen perfect bij jouw energie."

Boogschutter

Beste toptonen voor Boogschutter: Citrus, limoen.

Boogschutters kunnen het beste een keur kiezen die rijk is aan citrusgeuren, deze frisse geuren passen namelijk perfect bij het enthousiaste karakter van de Boogschutter.

Steenbok

Beste toptonen voor Steenbok: Peper, sandelhout, cederhout.

De Steenbok gaat goed op een signature scent, eentje die ze hun hele leven willen dragen. En juist omdat de Steenbok een aardeteken is, passen houtachtige geuren goed bij dit sterrenbeeld. "Dit matcht met hun standvastige vibe."

Waterman

Beste toptonen voor Waterman: Witte en kruidige muskus, mimosa, mandarijn, vanille, zwarte peper.

Een sterke eigenschap van de Waterman is dat dit sterrenbeeld ernaar streeft om uniek te zijn. De waterman is een luchtteken en om die reden passen bloemige en zachte geuren goed bij het sterrenbeeld, mits die vergezeld worden door meer opvallende geuren. Salgueiro raadt de Waterman dan ook aan om aan perfume layering te doen, om zo een unieke geur te vinden.

Vissen

Beste toptonen voor Vissen: Jasmijn.

Kenmerkend voor Vissen? Dat is dat ze tolerant, empathisch, gevoelig en intuïtief is. Precies de ingrediënten die de Vis ook wil terugvinden in parfum. Waterjasmijn zou voor hen perfect zijn, zo deelt Salgueiro. Een geur die goed bij Vis als waterteken past en matcht met het delicate en emotionele karakter.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Karolina Grabowska (Pexels)