Dit is de beste slaaphouding tijdens je menstruatie

Niet alleen comfortabel, maar je verkleint dan ook de kans op doorlekken.

Een comfortabele houding vinden om in te slapen kan tijdens je menstruatie enorm lastig zijn. Zeker als je ook nog eens last hebt van pijnlijke borsten, zware benen of een zeurende onderrug. En hoewel het per persoon kan verschillen hoe jij dan het lekkerst ligt, schijnt er wel een slaaphouding te zijn die ‘het beste’ is wanneer je ongesteld bent.

Naar bed gaan

Gaan slapen lijkt zoiets ogenschijnlijks simpels: je volgt je night time ritual op (van skincare tot tandenpoetsen) en je gaat daarna in je pyjama in bed liggen. Done. Of toch niet? Helaas, als je ongesteld bent voelt het wat ingewikkelder, dan komt slapen met een aantal uitdagingen. Als je geen voorzorgsmaatregelen treft zou je bijvoorbeeld door kunnen lekken. Daarnaast kunnen krampen ervoor zorgen dat je helemaal niet zo makkelijk indut.

Maar wat blijkt nu? Je kunt voorkomen dat je doorlekt en menstruatiekrampen verminderen als je in de volgende slaappositie gaat liggen.

De beste houding

Gynaecologen dr. Jennifer Widley en dr. Lisa Lindley delen in gesprek met Glamour US dat de foetushouding het best werkt tijdens je menstruatie. “Slapen in de foetushouding verlicht de druk op de buikspieren,” legt dr. Lindley uit. Dr. Wider is het daarmee eens. “Veel vrouwen melden dat de foetushouding kan helpen om krampen te verlichten,” legt ze uit. En waarom juist deze houding zo goed werkt? Het heeft uiteraard een reden. Het komt omdat de skeletspieren rond je buik dan ontspannen. Hierdoor staat er minder spanning op, waardoor de kans groot is dat krampen verminderen. Bovendien is de kans op doorlekken dan ook nog eens kleiner. Doordat je benen zijn samengeknepen, neemt de kans op doorlekken af.

En van het volgende gaan buikslapers niet blij worden, maar tijdens je menstruatie kun je het beste niet op je buik slapen. Als je deze houding aanneemt, kun je de baarmoeder wat samenpersen. Dat kan er weer in resulteren dat er meer bloed uitkomt, waardoor de kans op nachtelijk doorlekken toeneemt.

Bron: Glamour US | Beeld: Chase Yi (Unsplash) 

Laatste nieuws