De potato bruin-trend is perfect voor het najaar

Perfect voor dit seizoen!

Er zijn van die kleuren die je in elke kledingkast wel terugvindt, wat je stijl ook is. Wit en zwart zijn ultieme klassieke kleuren, en ook denimblauw en grijs vind je terug in menig garderobe. Welke kleur nog meer perfect is voor je forever wardrobe? Potato bruin! Zeker voor de herfst is deze kleur uiterst geschikt.

Potato brown

Eerder schreven een tijdje terug al over de mint choco chip kleurencombinatie. Het samenspel van groen en bruin is helemaal hot and happening, maar de kracht van bruin mag dit seizoen ook niet onderschat worden. Potato bruin, om preciezer te zijn.

Potato bruin is de manier om een medium bruine kleur te omschrijven. Niet superdonker, maar ook niet superlicht. De bruine tint staat goed bij elke huids- en haarkleur en maakt het daarmee een easy to follow trend. Potato bruin werkt bovendien voor elke gelegenheid, zeker wanneer je gaat voor een monochrome styling. Draag verschillende bruintinten voor een superchique en stylish look.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Olivia Yang (@olafflee)

Combineren met andere kleuren

Wat deze trend een ultieme favoriet maakt, is dat de opties eindeloos zijn. Dus ook als je niet voor een all brown outfit wilt gaan, kun je de kleur makkelijk combineren met items in andere kleuren.

Andere kleuren

Het is misschien geen verrassing dat potato bruin zo goed werkt tijdens dit seizoen, bruintinten doen het nu eenmaal goed in de herfst. Maar als je meer wilt opvallen met je outfit, kun je ook kiezen voor red hot chili pepper. En ja, we weten dat dit klinkt als het tegenovergestelde van bruin, maar vurig rood maakt momenteel furore. We zagen het al veel op de runway.

Tijdens de show van Bottega Veneta tijdens Fashion Week zagen we verscheidene modellen de warme, felle kleur rocken en ook vele andere grote namen nemen items in deze kleur op in hun prêt-à-porter-collecties, zoals Stella McCartney en Balenciaga. Dus ja, als je wilt opvallen, is dat natuurlijk ook gewoon mogelijk. Of nog beter: combineer rood met potato bruin om beide trends terug te laten komen in je look.

Bron: InStyle | Beeld: NL Beeld, Instagram