5 parfums die je een vakantiegevoel geven

Met het gure herfstweer is een zomergevoel meer dan welkom.

Het is weer echt herfst in Nederland. Waait het niet keihard? Dan regent het wel – of nog erger: dan gebeurt het allebei. Staat een verre vakantie voorlopig nog niet op de planning? Waan je dan in warmere sferen met deze heerlijke geuren.

Waan je in een tropisch oord

Misschien dragen liedjes en boeken bij aan dat escapisme om het zomer- en vakantiegevoel te bereiken, maar veel gemakkelijker is het via je parfumkeuze. Deze vijf geuren voeren je namelijk mee naar alles waar je nu naar verlangt: zon, zee, strand en ontspanning. Breng aan op je favoriete plekken en genieten maar.

Lil Fleur van Byredo

Lil Fleur van Byredo vermengt roos met cassis en mandarijn op basis van warme geuren als vanille en amber. Die combinatie maakt dit parfum lekker fruitig zoals je wilt tijdens de warmere maanden, maar heeft meer diepte dan je gewend bent van andere zomerse parfums.

Golden Citrine van Bvlgari

Golden Citrine uit Bvlgari's Omnia-collectie brengt precies wat je van de naam verwacht: een frisse, zonovergoten geur met topnoten van Siciliaanse mandarijn en witte perzik. In het hart ruik je ylang-ylang, wat voor extra vreugde en plezier zorgt.

Paula's Ibiza van Loewe

Beach Walk van Maison Margiela Replica

Bergamot, citroen, kokosmelk en ylang-ylang in combinatie met musk en cederhout zorgen ervoor dat Beach Walk van Maison Margiela Replica precies ruikt als je huid na een strandwandeling op een zonnige dag: ziltig en stralend.

De Zafferano van Acqua di Parma

Bron: Elegance, Marie Claire archief | Openingsbeeld: Cottonbro studios (pexels)