Pinot Noir is de haarkleur van dit moment

Rode wijn-tinten zijn hot and happening.

The Hollywood Reporter's Women In Entertainment Gala 2023

Sommige haarkleurtrends raken nooit uit te mode. De subtiele balayage scoort altijd goed, en ook blonde highlights zijn geliefd bij velen. En die kleuren zijn prachtig, maar soms willen we even iets totaal anders, iets wat opvalt. De haarkleur van dit moment is er zeker eentje die de aandacht trekt: pinot noir.

Spotted

Vandaag de dag is het moeilijk om te zeggen hoe een haarkleurtrend nu echt is ontstaan, maar een van de grondleggers van de pinot noir-haarkleurtrend is volgens ons Dua Lipa. Na een Instagrampauze maakte de zangeres in oktober een comeback op het platform door haar nieuwe haarkleur te showen: een wijnrode kleur, en een nieuwe haarkleurtrend was geboren.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door DUA LIPA (@dualipa)

De pinot noir kleur van Dua Lipa heeft zeker onze aandacht getrokken. Het is donker, het is moody en het is opvallend. Een kleur die zeker past bij de decembermaand (maar ook daarna supertof is).

Populair

De rode wijn kleur valt niet alleen bij Dua Lipa in de smaak. Op social media zien we steeds meer op rode wijn geïnspireerde haarkleuren voorbijkomen. En zoals rode wijnen van elkaar verschillen (Merlot, Malbec, Syrah, Cabernet Sauvignon en nog veel meer), verschillen ook de rode wijn-haarkleuren van elkaar. Je kunt gaan voor levendig rood, maar je kunt ook kiezen voor een donkerbruine coupe met een prachtige rode gloed.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht dat is gedeeld door @styled_by_selena

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Mayra (@styledbymayraa)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht dat is gedeeld door @hairbycalvin.lee

Klaar voor kerst

De rode wijnkleur is perfect voor de feestdagen, maar deze haarkleurtrend doet ons ook denken aan Glühwein-haarkleurtrend. Twee jaar geleden maakte deze kleur furore. Het verschil zit 'm erin dat er bij Glühwein-haar sprake is van meerdere kleuren rood in het haar, die soms gecombineerd worden met chocoladebruine, violette en blauwe tinten.

Beeld: NL Beeld, Instagram