Dit zijn de beste én slechtste adviezen tijdens een break-up

Take notes.

Lees ook

Een relatiebreuk is altijd vervelend. Het maakt niet uit of je met ruzie of juist liefdevol uit elkaar bent gegaan, het blijft rot. Ken je iemand die door een break-up gaat of heb je het zelf ervaren? Dan zijn onderstaande adviezen de beste én de slechtste die je kunt geven en/of krijgen. 

De beste adviezen 

1. Het is oké om je verdrietig te voelen 
Ook als het een snelle fling was, mag je best overstuur zijn. Bied een luisterend oor en probeer diegene door haar verdriet heen te helpen. 

2. Ik beloof het je, je bent écht veel beter af zonder hem/haar 
Zorg er wel voor dat je bewijs hebt, om dit advies oprecht te laten lijken. Kom dus met concrete voorbeelden. 

3. Je zult je niet altijd zo voelen
Liefdesverdriet is niet voor altijd. Je verdriet wordt minder met de tijd. Je voelt het, uiteindelijk accepteer je het en wanneer de tijd rijp is, vind je een beter iemand. 

4. Het is oké om een slechte dag te hebben
Probeer ook te denken aan de dingen die wél leuk waren die dag, ook al is het maar één klein ding. Maar accepteer dat je goede en minder goede dagen hebt en dat is helemaal oké! 

5. Een rebound is TOP, maar alleen als je er écht aan toe bent
Er zit geen tijd verbonden aan wanneer je over iemand heen bent. Maar het is goed om te ervaren dat het daten ook heel leuk kan zijn en je nieuwe inzichten kan geven. 


Lees ook: Waarom er veel relaties rond je 30e stuklopen

De slechtste adviezen 

1. Geen hand vol, maar een land vol 
Wat een rot opmerking, toch? Wil je gewoon niet horen als je midden in een break-up zit. Net alsof het een optie is om je ex snel te ‘vervangen’ met iemand anders. 

2. Je vindt écht wel iemand anders
Beetje hetzelfde als hierboven. Je weet heus ook wel dat je op een gegeven moment iemand anders zult treffen. Maar als je nog bezig bent met het verwerken van je ex, dan wil je niet eens iemand anders vinden. Onnozele uitspraak. 

3. Het was toch een eikel
En waarschijnlijk is je ex ook een echte asshole. Dus één keer zeggen is oké, maar onderbouw het liever. Zoals “Je vertelde altijd dat hij zo gemeen kon zijn tijdens jullie ruzies”. 

4. Je bent zoveel leuker dan zijn/haar nieuwe fling 
Heb je he-le-maal niets aan. Geen reden om een andere vrouw aan te vallen. Je wilt liever gewoon opgevrolijkt worden door je vriendinnen en dat zij je vertellen hoe leuk en amazing je bent (in plaats dat ze je vergelijken met de nieuwe liefde van je ex). 

5. Alles gebeurt met een reden 
Niet relevant voor iemand om te horen die net door een moeilijke break-up gaat. Daarnaast kan diegene ook het gevoel krijgen, bij het horen van deze uitspraak, dat je niet luistert.

Als je niet weet wat je moet zeggen, zeg dit dan eerlijk. Je kunt niet alles weten, maar wat je wél kunt doen is een luisterend oor bieden en een arm om iemand heen slaan. 

Bron: SELF | Beeld: Gossip Girl

Laatste nieuws

Zie ook