hannah slaat handen ineen met BeeGrateful en opent drie bijenhotels

De missie van BeeGrateful is om biodiversiteit te vergroten en hannah Skin Improvement draagt hier een steentje aan bij met de opening van drie bijenhotels. 

hannah

Het kan zijn dat je het gemist hebt, maar afgelopen maandag was het Wereld Bijendag. Deze dag is in het leven geroepen om de rol van bijen en bestuivers voor het ecosysteem te vieren. Om ervoor te zorgen dat nuttige insecten dit jaar een goede plek vinden om te kunnen nestelen opende hannah in samenwerking met BeeGrateful drie bijenhotels rondom het hannah hoofdkantoor in Voorthuizen.

Belang van bijen

Wilde bijen hebben het niet makkelijk de laatste jaren, terwijl ze juist zó belangrijk zijn voor een groeiende en bloeiende wereld. Net als de hannah huidcoaches die een grote bijdrage leveren aan een gezonde en bloeiende huid! Wilde bijen en andere bestuivers zijn zelfs onmisbaar voor een heel groot deel van onze landbouw. Kortom, we kunnen niet zonder wilde bijen. Daarom worden ze een handje geholpen! De vrouwen van BeeGrateful hebben drie bijenhotels op het landgoed van hannah in Voorthuizen geplaatst, waar wilde bijen en andere bestuivers zich in kunnen nestelen.

Waarom zijn wilde bijen zo belangrijk?

Wist je dat er wel 360 verschillende bijensoorten in Nederland voorkomen? En dat maar één daarvan de bekende honingbij is? De andere soorten zijn voor veel mensen een stuk minder bekend. Ook deze wilde bijensoorten spelen een enorm belangrijke rol als bestuivers van planten. Hoewel sommige planten zichzelf kunnen bestuiven, hebben de meeste plantensoorten daar hulp bij nodig. Die planten krijgen hulp van insecten, wind of water om het stuifmeel van de ene bloem naar de andere over te brengen. Bestuiving is onmisbaar voor meer dan 85% van de bevruchting van wilde planten en 75% van onze groente- en fruitgewassen. Zonder bestuivers komt onze voedselvoorziening dus in gevaar.

Flowerpowervrouwen

De vrouwelijke bijen verdienen nog wel wat extra respect. Zij doen namelijk al het werk #womenempowerment. Dit gegeven omarmt hannah met veel passie, aangezien de huidcoaches ook hele bezige bijen zijn. Natuurlijk kennen we de bijenkoningin, die in haar eentje een heel bijenvolk weet te besturen. Maar vrouwelijke wilde bijen verdienen een podium. Deze bijen pakken namelijk al het werk alleen op. Van het schoonmaken en bewaken van het nest en het verzorgen van de larven tot het verzamelen van de nectar. Echte flowerpowervrouwen dus! hannah.nl.

BeeGrateful is op een missie om de biodiversiteit te vergroten. Zij creëren fijne en gezonde leefomgevingen voor wilde bijen en vergroten bewustwording over het belang hiervan.

Lifestyle
  • Nouveau, hanna
  • hannah