Terug van weggeweest: de iconische Gucci-riem

Even je kast doorzoeken waar de riem is gebleven!

Terug van weggeweest: de iconische Gucci-riem

De Gucci-riem maakt een comeback! De iconische dubbele G-gesp werd gespot bij trendsetters zoals Bella Hadid en Kendall Jenner, wat betekent dat de riem weer helemaal terug is van weggeweest.

De populariteit van de Gucci logoriem

Je kunt je vast nog wel herinneren dat er een tijd was waarin iedereen met een goed budget en gevoel voor mode de Gucci logoriem droeg. De populariteit ervan nam op een gegeven moment wel af, maar de riem verdween nooit helemaal van de radar. Zo combineerde Miley Cyrus de riem in 2018 nog met een geheel zwart ensemble.

En Olivia Culpo rockte de riem in 2016 toen ze een boodschap deed in Los Angeles.

Dus nee, je kunt niet stellen dat de riem volledig uit de mode was. Toch spreken we momenteel van een comeback. In geen jaren tijd was er namelijk zoveel interesse in de logoriem van het designerlabel als nu.

Grote interesse in de riem

Steeds meer mensen tonen interesse in de Gucci logo belt. Uit gegevens van het Instagramaccount Data, But Make It Fashion, blijkt dat de interesse in de riem de afgelopen dagen elke dag met zo'n 18 procent groeit. Dit bleek uit aan analyse van honderden tweets.

En ergens verbaast het ons niets dat de interesse zo is gestegen. Steeds meer celebrities zijn namelijk gespot met een Gucci logoriem. Uiteraard was Bella Hadid een van de eersten – zij is vaak de eerste die een comeback van een trend omarmd, zo nu ook de logoriem. Ook Rosie Huntington-Whiteley en Kendall Jenner werden onlangs met de accessoire om hun heupen gespot.

Styling

Wat opvallend is aan de comeback van de riem, is dat celebrities de riem alleen stylen met vrij neutrale items. Op deze manier valt de riem niet al te veel op, maar maakt het de look wel net wat interessanter. Populaire manieren om de riem te stylen is door het te combineren met een spijkerbroek en een basic wit t-shirt. Uiteraard kun je ook wel voor wat opvallender gaan. Combineer het zoals Bella Hadid bijvoorbeeld met een leuke two-piece en een neutrale top.

Fashion
  • Elegance
  • NL Beeld