Lupita Nyong'o was bang voor katten voordat ze in A Quiet Place: Day One speelde

Haar tegenspelers in de film waren katten Nico en Schnitzel. Na het opnemen van de film vond ze katten zo leuk, dat ze er zelfs eentje adopteerde! 

Lupita Nyong'o

Lupita Nyong'o en Joseph Quinn schitteren momenteel als de hoofdpersonages in A Quiet Place: Day One, maar ook voor katten Nico en Schnitzel bleek een grote en belangrijke rol in de thriller weggelegd. En dat was in eerste instantie best een uitdaging voor Lupita. De actrice was voor ze aan dit project begon namelijk bang voor katten.

Over de kattenangst heen gekomen

Het klinkt een beetje onhandig om een hoofdrolspeelster voor een film te casten die bang is voor katten, terwijl ze wel nauw moet samenwerken met katten. Voor Lupita Nyong'o werd het echter een realiteit toen ze een rol in de film A Quiet Place: Day One aannam. Haar karakter Samira is namelijk erg gesteld op haar kat, en dus moest de actrice over haar angst heen zien te komen. En dat is aardig gelukt. De actrice is zelfs van katten gaan houden.

Joseph Quinn en Lupita Nyong'o in A Quiet Place: Day One.

"Ik was bang voor katten", vertelde Lupita in gesprek met People, die daarbij ook meteen bekende dat ze nu eenmaal niet zoveel tijd met katten had doorgebracht in haar leven. "De film dwong me om meer over katten te leren, bovendien moest ik (in de film, red.) overkomen als iemand die een kat heeft en van katten houdt. Terwijl ik moest doen alsof, werd ik zelfs verliefd op de katten Nico en Schnitzel. Ze zijn zo lief en schattig." Lupita vervolgt dat ze echt een band opbouwde met de twee pluizige viervoeters. "Er is iets dat je hart doet smelten als ze je vasthouden."

Een kat adopteren

Na de opnames van A Quiet Place: Day One was Lupita niet meer bang voor katten. Sterker nog, de actrice heeft sinds oktober 2023 een eigen kat. "Ik was altijd bang voor katten, maar toen mijn leven onlangs plotseling veranderde, fluisterde een stemmetje tegen me dat het tijd was om verandering en nieuwe mogelijkheden te omarmen", schreef Lupita op haar Instagram.

Een vriend van de actrice nam haar vervolgens mee naar een aantal dierenasielen en daar adopteerde ze Yoyo. "Na drie dagen wist ik al dat ik hem nooit meer zou kunnen opgeven. Het lijkt misschien alsof ik Yoyo heb gered, maar in werkelijkheid heeft Yoyo mij gered."

Dat Lupita erg blij is met haar nieuwe huisgenoot, steekt ze niet onder stoelen of banken. Haar Instagramfeed staat vol met schattige kiekjes van haar en kat Yoyo. Ze nam hem zelfs mee naar een covershoot en noemt zichzelf Yoyo's Cat Mom.

Hoe Lupita op de naam Yoyo kwam? Dat was eigenlijk vrij simpel. "Zo heette hij toen ik hem kreeg", vertelt ze. "Het adoptiecentrum had hem die naam gegeven en ze vroegen me of ik het wilde veranderen. Ik zei toen: absoluut niet."

"Ik had hem zelf nooit Yoyo genoemd", geeft ze vervolgens eerlijk toe. "Maar het is zo'n perfecte naam."

Celebrity
  • People
  • NL Beeld