Deze oogschaduw hacks wil je weten

NYE komt eraan.

Lees ook

Het aftellen is begonnen! Maar voordat we 2019 afsluiten, gaat er vaak een fancy diner aan vooraf met een extravagante outfit. Enne, daar wil je vaak graag je make-up op afstemmen. Daarom vier oogschaduw hacks op een rij. 

1. Maak je oogleden olie vrij

Olie is de vijand van je oogmake-up. Voordat je oogschaduw aanbrengt, is het belangrijk dat je je oogleden eerst goed schoonmaakt. Pak een tissue of wattenschijfje en blot je oogleden. Pak daarna een oogprimer en dep met je ringvinger de primer op je oogleden. 

Lees ook: Heftige nacht gehad? Met deze hacks zie je er altijd fris uit


2. Ga voor gouden en bronskleurige tinten

Goud en brons zijn neutrale tinten, die vaak wat minder ‘heftig’ ogen (fijn als je bijna nooit oogschaduw draagt). Breng wat gouden oogschaduw aan op je oogleden en de binnenhoeken van je ogen. Vul vervolgens met een donkerder kleur je buitenste ooghoeken en arcadeboog op. Als je je comfortabel voelt met een warme neutrale look, dan kun je ook voor andere tinten zoals zilver of bordeauxrood gaan. 

3. Maak je oogschaduw nat 

Vooral metallics zijn soms lastig om mee te werken. Maak je penseel iets nat, waardoor de oogschaduw meer vloeibaar wordt en makkelijker is om aan te brengen. 

4. Verkies lengte boven volume

Als je killer eyes hebt, ga dan voor lange in plaats van volumineuze wimpers. Je wil dat je wimpers een geheel vormen en niet dat ze ‘concurreren’ met je oogschaduw. Kies dus voor een mascara die je wimpers ‘verlengt’ voor prachtige bambi eyes

Bron: Marie Claire US | Beeld: Jason Lloyd-Evans

Laatste nieuws

Zie ook