Dít is de reden dat je denkt te moeten plassen tijdens de sex

Aha!

Lees ook

Sex is bedoeld om van te genieten, maar dit is niet voor iedereen zo ‘makkelijk’. Doet je partner er werkelijk alles aan om jou naar een hoogtepunt te krijgen, maar voelt het voor jou alsof je moet plassen? Dit is de reden waarom je dat zo ervaart.

Pauze

Er wordt weinig over gesproken, maar het komt bij erg veel vrouwen voor: tijdens de sex het gevoel hebben dat je moet plassen. Vaak kan je dan niet meer optimaal genieten en neem je een ‘pauze’ om even naar de wc te gaan. Vaak is er dan niks aan de hand, terwijl je voor jezelf het gevoel had een volle blaas te hebben.

Lees ook: Dit gebeurt er met je lichaam als je sex hebt


Vajayjay

Dit gevoel komt doordat daar beneden alles zo nauw ‘verpakt’ is. Zodra de jongeheer van de man – of een speeltje, dat kan natuurlijk ook – tegen de wand van je vajayjay komt, stimuleert dat ‘per ongeluk’ je blaas. Vaak is het zo dat zodra je jezelf laat gaan, er niks zal gebeuren qua urineverlies. Maar het is niet helemaal onmogelijk voor vrouwen om daadwerkelijk te plassen tijdens de sex.

Zo vertellen meerdere deskundigen dat het mogelijk is om wat urine te verliezen tijdens een vrijpartij. Zo vertelt Mary Jane Minkin, een hoogleraar verloskunde en gynaecologie aan de Yale Medical School: “Ik heb een aantal patiënten die te maken hebben met wat urineverlies zodra ze klaarkomen. Dit kan komen doordat de urinebuis zich niet afsluit tijdens de sex en dus ook niet tijdens het hebben van een orgasme”.

Voorzorgsmaatregelen

Volgens de deskundigen is het totaal geen ramp als je wat urine zou lekken tijdens de sex. In de meeste gevallen heeft je partner hier begrip voor. Ook kun je proberen het gevoel wat minder te maken door bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen.

“Ga voordat je de liefde gaat bedrijven naar de wc, leg een handdoek of iets dergelijks op je bed of heb sex in de douche om zorgeloos te kunnen genieten”, aldus de experts op dit gebied. Mocht het je dan toch overkomen, maakt het helemaal niks uit. Nou, dat lucht op, toch?!

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook