6 Dingen die in de weg van jouw geluk kunnen staan

Zes kleine dingen.

6 Dingen die in de weg van jouw geluk kunnen staan

Het is bewezen dat reizen en sex mensen gelukkiger maken. Maar vaak zien we voor de hand liggende invloeden over het hoofd. Dingen waar je niet meteen aan denkt, maar die wel een grote impact kunnen hebben. Dus mocht je je afvragen waarom je niet zo 'gelukkig' bent als dat je graag wilt zijn, check dan eerst deze zes kleine dingen. 

1. Vrienden 

De mensen waar je mee omgaat, hebben meer invloed op je dagelijkse humeur en algemene geluk dan je zou denken. Vrienden die positief en ondersteunend zijn, kunnen een gezonde sociale omgeving helpen bevorderen. 

Lees ook: Het streven naar geluk maakt je juist ongelukkig

2. Onvoldoende slaap 

Als je onvoldoende rust krijgt, heeft dit niet alleen invloed op je fysieke gezondheid, maar het is ook bewezen dat het je humeur beïnvloedt. Gebrek aan slaap maakt je chagrijnig en beperkt je vermogen om met emoties om te gaan. 

3. Je jaagt je dromen niet achterna 

Het opzij zetten van je passies, en dus iets doen wat je niet leuk vindt, kan ervoor zorgen dat je minder gelukkig bent. De beste manier om je leven te leven? Met minimale spijt en 'wat als' vragen. 

4. Negativiteit 

Wat het leven naar je toe gooit betekent niet direct dat dit ook je geluk bepaalt. Het gaat erom hoe je er mee omgaat. Optimisme kan krachtig zijn, dus vervang je negatieve gedachten of emoties en denk na hoe je hier op een positieve manier iets aan kunt veranderen. 

5. Je hebt geen 'uitlaatklep' 

Dat het niet gezond is om je frustraties op te bouwen totdat je het kookpunt bereikt hebt, hoeven we je niet te vertellen. Maar je kunt die stress wél verlichten. Hoe? Door erover te praten of door bijvoorbeeld te sporten. Als het je maar helpt om je opgebouwde spanning los te laten. 

6. Angst 

Angst heeft het vermogen je te 'verlammen' in de dingen die je doet. Door te luisteren naar dat kleine stemmetje in je hoofd, houd je jezelf terug van nieuwe ervaringen, mensen én mogelijkheden. Enne, dat is jammer, want nieuwe dingen kunnen de deur van geluk openen. 

Lifestyle
  • Popsugar UK
  • Priscilla Du Preez