Koningin Elizabeth deelt verklaring over vertrek Harry en Meghan

Haar verklaring is na het familieberaad naar buiten gebracht.

Lees ook

De Britse koningin Elizabeth steunt prins Harry en Meghan Markle in hun wens een stap terug te doen. Dat staat in haar verklaring die na het familieberaad naar buiten is gebracht.

Gewaardeerde leden

“Mijn familie en ik steunen de wens van Harry en Meghan volledig om een nieuw leven te creëren als jonge familie”, aldus de koningin. “Hoewel we liever hadden gezien dat ze volledig lid waren gebleven van het koningshuis, respecteren we hun wens om een meer onafhankelijk leven te leiden. Ze blijven gewaardeerde leden van onze familie.”

Lees ook: Meghan Markle vlucht opnieuw naar Canada

Complexe zaken

Elizabeth meldt ook dat er een overgangsperiode komt waarin Harry en Meghan afwisselend in Canada en het Verenigd Koninkrijk gaan wonen. “Harry en Meghan hebben duidelijk gemaakt dat ze niet meer afhankelijk willen zijn van openbare middelen. Dit zijn complexe zaken die we moeten uitwerken. De definitieve beslissingen worden in de komende dagen genomen.”

Stap terug

Het overleg maandag op Sandringham werd bijgewoond door de koningin, haar zoon kroonprins Charles en de prinsen William en Harry. Op 8 januari maakten Harry en Meghan bekend een stap terug te willen doen als leden van het koningshuis. Harry is momenteel zesde in de lijn van troonopvolging.

Bron: Grazia | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook