doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Dit kun je vandaag op Hemelvaartsdag doen

Goed nieuws! Het belooft vandaag een mooie en warme dag te worden.
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
Dit wil je vandaag op Hemelvaartsdag doen

Goed nieuws! Het belooft vandaag een mooie en warme dag te worden. Enne, daarnaast is het ook Hemelvaartsdag, wat betekent dat veel mensen officieel een dagje 'vrij' zijn. Ondanks de coronamaatregelen die gelden in Nederland, zijn er een paar dingen die je wél kunt doen vandaag.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

1. Stadswandeling

De zon schijnt, de temperatuur is aangenaam en je kunt je zomerse kleding tevoorschijn halen. Tijd om de stad, via een lange wandeling, te verkennen. Let er natuurlijk wel goed op dat je de drukte niet opzoekt en altijd 1,5 meter afstand houdt.

Lees ook: Zo kun je toch langs McDonalds McDrive zónder auto

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_middle_article');

2. Fietstocht

Vandaag is een geschikt moment om lekker een stuk te gaan fietsen. Stippel van tevoren een route uit en neem voldoende water en iets te eten mee. Stop op mooie, rustige plekken voor een (korte) break. Zo maak je er met je partner, huisgenoot of goede vriendin een leuke fietstocht van.

3. Picknicken

Volgens de Rijksoverheid is groepsvorming met meer dan twee personen alleen toegestaan als je 1,5 meter afstand houdt. Ben je met meer dan twee en houdt je geen afstand? Dan ben je in overtreding. Houd hier dus rekening mee en zoek de drukte niet op. Met dat gezegd te hebben: vandaag is het de perfecte dag om te gaan picknicken. Tip: haal bij je favoriete lunchtentje of restaurant eten en drinken af, zodat je je eigen perfecte picknickmand samenstelt.

4. Tuinieren

Kan je tuin wel een oppepper gebruiken? Vrolijk 'm op met je favoriete bloemen. Wiek het onkruid, geef de plantjes water en veeg het zand en de bladeren op. Daarna is het tijd om je te ontspannen en van het weer te genieten in je tuin (of op je balkon).

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');