Groot fan van chocola? Wij ook! Maar waar bewaar je het eigenlijk? Er blijkt een team koelkast en een team voorraadkast te zijn. Gelukkig geeft chocolademerk Cadbury het verlossende antwoord.
Discussie
Platform NINA zag dat er op Twitter een discussie gaande was over het bewaren van chocolade. Bruno Bouchet postte namelijk een lijst met wat er wél en niet in de koelkast hoort. Deze lijst, waar chocola in de voorraadkast hoort en koffiebonen in de koelkast, zorgde voor het gesprek van de dag. Maar wat is nou écht waar?
Lees ook: Deze 10 etenswaren horen niet in je koelkast
Chocolademerk
Het verlossende antwoord kwam uiteindelijk van chocolademerk Cadbury. "Chocola moet je altijd in een koele, droge en donkere omgeving bewaren, zoals een kast of voorraadkast, bij een temperatuur die onder de 21 graden is. Op die manier tast je de kwaliteit van de chocola niet aan", aldus Cadbury op Twitter.
The 100% accurate and definitive list of what does and does NOT go in the fridge. Don’t bother commenting, this isn’t up for discussion #TheListKing 🍎🥚🍫🍾☕️🍫🧈🤴 pic.twitter.com/V9Vcsb55NG
— Bruno Bouchet (@brunobbouchet) May 19, 2020
Hi Bruno. Chocolate should always be stored in a slightly cool, dry, dark place such as cupboard or pantry at temperatures less than 21°C to ensure the quality isn’t compromised 😌
— Cadbury Australia (@CadburyAU) May 20, 2020
- NINA
- iStock, Twitter