Moet je chocola nou in of uit de koelkast bewaren?

Groot fan van chocola? Wij ook! Maar waar bewaar je het eigenlijk?

Groot fan van chocola? Wij ook! Maar waar bewaar je het eigenlijk? Er blijkt een team koelkast en een team voorraadkast te zijn. Gelukkig geeft chocolademerk Cadbury het verlossende antwoord.

Discussie

Platform NINA zag dat er op Twitter een discussie gaande was over het bewaren van chocolade. Bruno Bouchet postte namelijk een lijst met wat er wél en niet in de koelkast hoort. Deze lijst, waar chocola in de voorraadkast hoort en koffiebonen in de koelkast, zorgde voor het gesprek van de dag. Maar wat is nou écht waar?

Lees ook: Deze 10 etenswaren horen niet in je koelkast

Chocolademerk

Het verlossende antwoord kwam uiteindelijk van chocolademerk Cadbury. “Chocola moet je altijd in een koele, droge en donkere omgeving bewaren, zoals een kast of voorraadkast, bij een temperatuur die onder de 21 graden is. Op die manier tast je de kwaliteit van de chocola niet aan”, aldus Cadbury op Twitter.

Bron: NINA | Beeld: iStock, Twitter

Laatste nieuws