Dit is waarom eten zonder toevoegde suikers in deze coronatijd nog belangrijker is

De Nationale Suiker Challenge duurt nog twee dagen, ben jij je al bewust van je suikerinname?

Dit is waarom eten zonder toevoegde suikers in deze coronatijd nog belangrijker is

Tijdens deze ongekende en onzekere tijden, is het nu nog belangrijker om goed voor jezelf te zorgen. Gezond eten en drinken staan dan ook hoog in het vaandel. Toch blijkt uit onderzoek dat Nederlanders meer zijn gaan snoepen en snacken tijdens de intelligente lockdown.

Factoren

Stress, gebrek aan regelmaat, verveling én gevulde kasten binnen handbereik, zijn grote factoren die ervoor kunnen zorgen dat je meer bent gaan snoepen en snacken. Enne, je bent niet de enige! Want uit onderzoek blijkt dat 22% van de Nederlands dit meer is gaan doen.

Lees ook: 5 voedingsmiddelen die in deze coronatijd kunnen helpen om je weerstand optimaal te houden

Teveel suikers

De pandemie brengt veel teweeg, waardoor het nu juist belangrijk is om goed op je voeding te letten. Wist je bijvoorbeeld dat volwassenen in Nederland zo'n 30 procent teveel aan toegevoegde suikers binnen krijgen? En kinderen zelfs bijna 80 procent? Hieruit blijkt dat ruim 60 procent van de volwassenen en 90 procent van de kinderen in Nederland niet voldoen aan de WHO-richtlijn. Een belangrijke aanleiding voor overgewicht is suiker, en uit hetzelfde onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de volwassenen in Nederland aan overgewicht lijdt, waardoor zij een vergrote kans op diabetes type 2 hebben.

Challenge

Afgelopen maandag startte de derde editie van de Nationale Suiker Challenge, een initiatief van het Diabetes Fonds. Dit jaar doen er bijna 50.000 Nederlanders mee, dat is anderhalf keer zoveel als vorig jaar. Wil je ook bewuster worden en gezondere keuzes maken? De challenge duurt nog tot en met zondag. Schrijf je dus snel in en ontvang het magazine waar veel tips en recepten in staan om je op weg te helpen! Voor meer informatie, klik 'hier'.

Lifestyle
  • Diabetes Fonds
  • Simona Todorova, Instagram