Er bestaat nu een Ms. Monopoly bordspel

Waar vrouwen meer verdienen dan mannen.

Een van de meest iconische bordspellen ter wereld krijgt een broodnodige update voor 2019. Ter ere van woman empowerment komt Habro (de makers van het spel) nu met Ms. Monopoly. Yes! Eindelijk een vrouwelijke mascotte die ook nog eens meer geld verdient dan mannen. 

Startbedrag 

Lees ook: Dit zijn ze: Apple lanceert drie nieuwe iPhones

In tegenstelling tot het klassieke spel, krijgen de vrouwen bij ‘start’ een bedrag van 240 dollar, terwijl de mannelijke spelers de gebruikelijke 200 dollar krijgen. Enne, dat is nog niet alles. Want de vrouwelijke deelnemers beginnen met 1900 Monopoly-dollars, terwijl de mannen het moeten doen met 1500 dollar. 

Nieuwe kijk

De makers wilde juist een spel maken waar de vrouw meer verdient dan de man. “Het is een leuke nieuwe kijk op het spel dat een wereld creëert waarin vrouwen een voordeel hebben waar mannen vaak in het echte leven van genieten”, zegt directeur Jen Boswinkel in een verklaring. Ook zegt hij dat de heren zich geen zorgen hoeven te maken als ze het spel spelen. “Als je het spel goed speelt, dat kunnen ze ook meer geld gaan verdienen.” 

Verandering

Terwijl meneer Monopoly een vastgoedmagnaat is, is mevrouw Monopoly een advocaat die investeert in vrouwelijke ondernemers. Enne, de spelers kunnen investeren in uitvindingen van vrouwen. Denk aan wifi, chocoladekoekjes, kogelvrije vesten en de vaatwasser. De hoge hoed en het vingertopje zijn vervangen door een pen, notebook, halter, vliegtuig, glas en de witte hoed van Ms. Monopoly. 

De gevangenis, luxe belastingen én toevalskaarten zijn wel hetzelfde gebleven. 

Kritiek

Dat het merk controverse op gang wil brengen, daar is niet iedereen over te spreken. Sommigen vinden dat equal pay in het echte leven doorgevoerd moet worden en anderen vinden het juist weer een belediging naar de vrouw toe. 

Wanneer het spel naar Nederland komt, dat is nog niet bekend. Wel is Ms. Monopoly vanaf 10 september te koop zijn in Amerika. 

Bron: Marie Claire AU, AD.nl | Beeld: The Big Bang Theory, Twitter, Habro

Laatste nieuws