Zo pikken meeuwen je eten niet meer tijdens een zomerse stranddag

Aha!
Zo pikken meeuwen je eten niet meer tijdens een zomerse stranddag

Lig je net lekker met allerlei hapjes op het strand komen die meeuwen letterlijk het eten van je bord stelen. But no more. Vanaf nu weet jij de vogels op afstand te houden en kun je voortaan zorgeloos genieten van je food.

Trucje

Lees ook: Dit is waarom we altijd huilen tijdens films

Ze zijn brutaal en absoluut niet bang. Tenminste, dat dacht je. Er bestaat namelijk een trucje waardoor je de meeuwen op gepaste afstand kunt houden.

Want hoewel het er misschien op lijkt dat ze nergens voor terugdeinzen en je als een of andere gek achter ze aan moet rennen om ze weg te jagen, is er een veel makkelijker trucje waarbij je gewoon lekker kunt blijven zitten.

Verlegen

Uit een onderzoek van de Britse Madeleine Goumans van de universiteit van Exter blijkt dat wanneer je de meeuwen aan blijft staren als ze iets van je proberen te stelen, de kans groot is dat ze je met rust laten. Meeuwen kunnen er namelijk niet tegen om bekeken - they're so shy - te worden. 

Ook is het zo dat meeuwen vaak niet in de buurt van je eten komen als jij nog in de buurt bent. Pas wanneer jij wegloopt naar de prullenbak of even naar het toilet gaat, komen ze op je eten af. In de meeste gevallen hoef je dus niet bang te zijn dat ze het eten van je bord stelen. Maar mocht er wel een in de buurt komen, dan weet je voortaan wat je moet doen!

Bron: Grazia | Beeld: Roberto Nickson 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e2caef5bfa20', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });