Met deze tips groeien je wimpers sneller

Voor va-va-voom wimpers.

Lees ook

Geen fan van wimperextensions of wimperlifting? Geen probleem. Er zijn namelijk verschillende dingen die je kunt doen om je kans op langere, dikkere en vollere wimpers op een natuurlijke manier te vergroten. Hoewel het eenvoudig is, is er wel toewijding voor nodig als je goede resultaten wilt hebben. En vergeet niet: geduld is een schone zaak! Wij geven je graag wat tips wat je eventueel kunt doen, komen ze: 

Bezoek een dermatoloog

Lees ook: Dit natuurlijke ingrediënt is hét geheim voor lange wimpers

Een afspraak inplannen met een dermatoloog kan handig zijn, vooral je het gevoel hebt dat de je wimpergroei niet normaal is of als je uitval opmerkt. “Alles wat de haargroei verstoort, kan ook de groei van je wimpers verstoren. Van ondervoeding tot chemotherapie of van ernstige fysieke of emotionele stress. Een andere reden waarom wimpers minder goed groeien of juist uitvallen, kan door het regelmatig gebruik van wimperextensions zijn. Dit kan leiden tot tractie alopecia, dit is te vergelijken met het dragen van een te strakke paardenstaart of vlecht, waardoor het haar afbreekt”, zegt dr. Heidi Waldorf van Waldorf Dermatology Aesthetics. Heb je geen medische redenen en gebruik je ook geen wimperextensions? Dan kan het volgens Waldorf ook zijn dat je een korte haar cyclus hebt. 

Reinig je oogleden

Klinkt simpel, maar lang niet iedereen reinigt goed haar oogleden. “Een van de eerste tips die we als oogartsen aanraden, is een goede reiniging van je ogen”, zegt dr. Mark Jacquot, oogarts bij Vision Care Operations. “Je kunt al snel een infectie aan je ogen krijgen en vuil kan ook in je wimpers gaan zitten en dit kan ook voor wimperuitval zorgen. Maak dus minstens één keer per dag je oogleden goed schoon en voorkom dat vuil en bacteriën in je wimpers blijven zitten.” 

Haal altijd je make-up eraf 

We kunnen het niet vaak genoeg blijven zeggen, maar slapen met make-up is echt een no go. “Als je iets op je gezicht aanbrengt, zorg je er dus ook voor dat het product een laagje creëert. Dit gaat kan na verloop van tijd vanzelf in je oog terecht komen. Verwijder voordat je naar bed gaat, voorzichtig je make-up met oogmake-up remover zodat je wimpers sterk en gezond blijven”, zegt dr. Jacquot. 

Verwijder tijdelijk je wimperextensions 

“Als ze goed gezet zijn, dan zul je geen problemen ervaren. Maar, als ze slecht en onhygiënisch gezet worden, dan kan dat je wimpers beschadigen. Ervaar je dit laatste, dan is het tijd om een nieuwe studio te vinden en even een pauze in te lassen zodat je wimpers weer kunnen aansterken”, aldus dr. Jacquot.  

Bron: InStyle | Beeld: Jason Lloyd-Evans 

 

Laatste nieuws

Zie ook