Zien: Kate Middleton krijgt heel bijzonder cadeau op huwelijksverjaardag

Voor haar achtste huwelijksjaar krijgt ze een bijzonder cadeau.
  • Celebrity
  • Redactie Marie Claire
Zien: Kate Middleton krijgt heel bijzonder cadeau op huwelijksverjaardag

Het is alweer acht jaar geleden dat Kate Middleton over het altaar liep en trouwde met prins William. Ter ere van haar jubileum krijgt ze een wel heel bijzonder cadeau van niemand minder dan haar schoonoma queen Elizabeth

Hoge titel

Lees ook: Kate Middleton draagt deze trui herhaaldelijk en hij is in de sale

De queen heeft Kate benoemd tot Dame-Grootkruis in de Koninklijke Orde van Victoria. Dit zegt je misschien niet heel veel, maar Dame-Grootkruis is de hoogste graad die er is en dient voor het ondersteunen van de vorstin. Kate zit nu zelfs in een hogere gradatie dan prins Harry, die in 2015 tot Ridder-Commandeur is benoemd. Volgens de Britse media is Kate ontzettend vereerd en kijkt ze er naar uit om de koningin te blijven ondersteunen. 

Naast de titel ontving de hertogin van Cambridge een gouden kruis dat op de borst gedragen mag worden. Ook zit er een lint bij, die over de schouder naar de heup gaat. Dit zal Kate hoogstwaarschijnlijk dragen tijdens gala's. Ze zal vanaf nu de letters G.C.V.O. achter haar naam hebben.

Orde van Victoria

De Koninklijke Orde van Victoria werd in 1896 samengesteld door koningin Victoria. Onze prinses Beatrix is er ook onderdeel van en draagt de titel Honorair Dame Grootkruis.

Bron: Libelle | Beeld: BSR, Twitter