Nieuwe wending in scheiding Brad Pitt en Angelina Jolie

Nu, twee jaar later, is de spraakmakende scheiding nog steeds niet rond.

De huwelijksproblemen van Brad Pitt en Angelina Jolie domineerden twee jaar geleden lange tijd de koppen van het showbizznieuws. Niet veel later was het hoge woord eruit; Hollywoods it-koppel, Brangelina, is niet meer. 

Privacy

De onofficiële reden: “onoverkomelijke verschillen”, de officiële problemen: Brads drankprobleem. “Brad en Angelina geven beiden veel om de kinderen. Aan beide kanten is verdriet, maar dit besluit is genomen voor de bestwil van het gezin”, aldus de verklaring van haar advocaat destijds. “Ze zal verder geen commentaar geven en vraagt om het gezin op dit moment zijn privacy te gunnen.”

Bezoekrechten

Nu, twee jaar later, is de spraakmakende scheiding nog steeds niet rond en staan Brads bezoekrechten aan de kinderen in het middelpunt van de breuk. In documenten in handen van Daily Mail valt te lezen dat de rechtbank heeft besloten dat de acteur zijn kinderen vaker moet zien, omdat het gebrek aan contact tussen Brad en zijn zes kinderen schadelijk voor hen zou zijn.

Voogdij

De rechter benadrukte dat het essentieel is dat ze allemaal een gezonde en sterke relatie hebben met, zowel hun vader als moeder. Ook moet Angelina alle telefoonnummers van de kinderen aan haar ex-man doorgeven. Het zou daarnaast niet toegestaan zijn voor Jolie de berichtwisseling tussen Pitt en de kinderen te lezen. Het Gerechtshof waarschuwde daarbij dat Angelina de voogdij over de zes kinderen kan verspelen als ze hen niet vaker tijd met Brad geeft.

Wat voorafging

Brad en Angelina kregen in 2005 een relatie, nadat ze verliefd werden op de set van de film Mr and Mrs Smith. De acteur was destijds nog getrouwd met actrice Jennifer Aniston. Brad en Angelina maakten in april 2012 bekend verloofd te zijn en stapten twee jaar later in het huwelijksbootje. Samen hebben ze zes kinderen; Maddox (16), Pax (14), Zahara (13), Shiloh (12) en tweeling Knox en Vivienne (9).

Lees ook: Bekijk de indrukwekkende trailer van Angelina Jolie’s Netflix-film

Bron: Daily Mail, Telegraaf | Beeld: Getty

Laatste nieuws