Waarom de hashtag #NobodysDoll het gesprek van de dag is

En het heeft alles te maken met de looks die vrouwen dragen op de rode loper...

Lees ook

Extravagante jurken, hakken van minstens tien centimeter hoog en een hairdo en make-up look waar je u tegen zegt: wanneer de rode loper wordt uitgerold, zorgt elke celebrity ervoor dat ze er piekfijn uitzien. Toch komt daar steeds meer verandering in. Zo verscheen Gal Gadot al op flatjes tijdens de première van Wonder Woman en is nu ook bij het Filmfestival Berlinale in Duitsland een tegenbeweging gestart.

#NobodysDoll

Nadat een paar jaar geleden tijdens het Filmfestival van Cannes een relletje uitbrak omdat vrouwen zonder hoge hakken de rode loper niet op mochten, was de Duitse actrice Anna Brüggeman er helemaal klaar mee en verzon ze voor dit jaar de hashtag #NobodysDoll. De actrice strijdt namelijk voor meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen op grootse evenementen, waarbij ze ook de kledingkeuze ter sprake wil stellen. 

Beoordelen

“De rode loper op festivals is alsof je in een tijdmachine stapt en teruggaat naar 1950. Vrouwen worden geacht zichzelf in strakke, lage jurkjes te proppen en op onmogelijke hoge hakken rond te paraderen voor de blikken van mannen die gaan beoordelen of we te verkopen zijn of niet. Het wordt tijd dat we als vrouwen een ander beeld uitstralen.” Anna is dan ook van mening dat iedereen zelf moet weten wat hij of zij wil dragen. “Cowboylaarzen, een leren jack of een T-shirt moeten ook kunnen.”

Strenge regels

De actie van de actrice heeft ondertussen al veel steun gekregen en is dan ook aardig viral gegaan. Ook de directeur van het Filmfestival Berlinale, Dieter Kosslick, is inmiddels op de hoogte van de hashtag #NobodysDoll. Toch laat hij weten de actie allesbehalve af te keuren. Integendeel zelfs. “Als filmfestival hebben wij nooit strenge regels of restricties opgelegd. Van mij mag iedere vrouw hier dragen wat zij wil.”

Lees ook: Dít zijn de duurste rode loper jurken aller tijden

Beeld: Twitter, Getty

Laatste nieuws

Zie ook