Vijf voedingsmiddelen die je gelukkiger maken

Er zijn een heleboel dingen die je kunt doen om je gelukkiger te voelen, zoals het eten van dit voedsel.

Er zijn een heleboel dingen die je kunt doen om je gelukkiger te voelen. Zelfs voeding kan bijdragen aan een extra portie geluk. Dit zijn vijf voedingsmiddelen die je gelukkiger kunnen maken:

1. Groenten & fruit 

Had jij gedacht dat zoiets simpels als groenten en fruit je gelukkig kan maken? Onderzoekers deden er onderzoek naar en wat bleek? Groenten en fruit dragen alleen niet bij aan meer geluksgevoelens op de dag dat je ze eet. Zelfs de dag erna ben je gelukkiger.

Andere onderzoekers ontdekten dat zeven porties groenten en fruit per dag je het meest gelukkig maken. Een kleine kanttekening: als je wilt afvallen, kun je het het beste bij twee porties fruit per dag houden.

2. Prebiotica en probiotica 

Wist je dat je darmflora je stemming bepaalt? Wil je je gelukkiger voelen, dan is het dus zaak om de goede bacteriën in je darmen te verzorgen. Dat doe je allereerst door ze voedsel aan te bieden in de vorm van prebiotica. Deze stofjes vind je vooral in knoflook, ui, banaan, haver en lijnzaad. Het beste is trouwens om deze voedingsmiddelen rauw te eten.

Ook kun je je darmflora en daarmee je stemming in balans brengen door goede bacteriën aan je eten toe te voegen. Dat doe je met gefermenteerd eten, zoals yoghurt, zuurkool en kimchi.

3. Champignons

Van champignons word je vrolijk. Tenminste, als je wel wat selenium en vitamine D kunt gebruiken. Een tekort aan deze voedingsstoffen kan je somber maken. Heeft je humeur een oppepper nodig, zet dan vooral champignons op het menu.

Champignons zijn ontzettend veelzijdig. Gebakken zijn ze al heerlijk, maar nog lekkerder zijn ze in een omelet of frittata. Je kunt gebakken champignons zelfs door de salade doen. Probeer het eens, en kijk of het effect heeft op je stemming.

4. Koffie

Wie wordt er niet blij van een bakkie troost? Het is nu wetenschappelijk bewezen dat koffie bijdraagt aan geluk. Deelnemers aan een onderzoek meldden dat ze meer plezier hadden als ze de dag startten met een kopje koffie.

Andere onderzoekers ontdekten dat je minder kans hebt op depressie als je twee tot drie kopjes koffie per dag drinkt. Drink alleen niet te veel (maximaal vier kopjes per dag) en nooit ’s avonds, want dat verstoort je nachtrust en brengt je hormonen uit balans.

5. Pure chocola

Chocola is nog zoiets waar je direct blij van wordt. Dat komt niet alleen door de heerlijke smaak, maar door de stofjes in cacao. Deze wekken positieve gevoelens op. De antioxidanten in cacao zorgen er bovendien voor dat je je minder gestrest voelt. Ook het mineraal magnesium in chocola draagt bij aan geluk, want hierdoor voel je je energieker, kalmer en opgewekter. Het beste effect bereik je trouwens met chocola die veel cacao bevat. Ga dus voor een reep met 72 procent cacao of meer.

Bron: Annemieke – Flora Health Blogger

Beeld: Jackson David

Laatste nieuws