Dit zijn de 10 beste restaurants van Nederland volgens Lekker500

De Librije van Jonnie en Thérèse Boer is de nummer één!

Lees ook

De Librije van Jonnie en Thérèse Boer is de nummer één van Lekker500 2018. Het Zwolse restaurant wisselt opnieuw van plaats met Inter Scaldes in Kruiningen, dat vorig jaar het hoogst scoorde in de inmiddels 40 jaar bestaande en meest gelezen restaurantgids van Nederland, Lekker500. Bekijk samen met ons het lijstje. 

1/ De Librije – Zwolle

2/ Inter Scaldes – Kruiningen

3/ Ciel Bleu – Amsterdam

4/ De leest – Vaassen

5/ FG Restaurant – Rotterdam

6/ Librije’s zusje – Amsterdam

7/ Tribeca – Heeze

8/ Joelia – Rotterdam

9/ De Lindehof – Nuenen

10/ Beluga loves you – Maastricht

Debutanten
De 2018-editie van Lekker500 lanceert vier debutanten in de Top-100, met een opmerkelijke startscore van 62 voor The White Room in Krasnapolsky, Amsterdam. Het restaurant is een spin-off van De Leest in Vaassen en driesterrenchef Jacob-Jan Boerma koestert er zijn begaafde leerling Arturo Dalhuisen. Verder valt de sprong op die de jonge chef-kok Thijs Meliefste van restaurant Meliefste in het Zeeuwse Wolphaartsdijk maakt: van 100 naar 69. Ook veteraan Jan de Wit van het hoofdstedelijke Le Restaurant, die dit jaar zou stoppen maar gewoon weer begon te koken op een andere plek in de Amsterdamse Pijp, maakt een stevige stap voorwaarts naar de 37ste plaats.

Topprovincie
De provincie Noord-Holland leverde Lekker dit jaar de meeste Top-100 restaurants: 24, waarvan 15 in Amsterdam. Op de voet gevolgd door Zuid-Holland en Noord-Brabant, met respectievelijk 15 en 14 kandidaten. Vier zaken moesten de Top-100 verlaten. De overige 400 Lekker-restaurants liggen verspreid door het hele land, waarvan de meeste, opnieuw, in Amsterdam.

Lees ook: 12 x de leukste hotspots in Rotterdam

Bron: Lekker500 | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook