Waarom je zo snel mogelijk met deze sport zou moeten beginnen

Deze bewegingsvorm is om verschillende redenen erg goed voor je lichaam en geest.

pilates

Hardlopen, zwemmen, oefeningen in de sportschool met apparaten en gewichten: allemaal bekende vormen van lichaamsbeweging. Een 'sport' die daarentegen vaak vergeten wordt, is pilates. Zonde, want deze bewegingsvorm is om verschillende redenen erg goed voor je lichaam en geest. Marie Claire legt uit.

Pilates

Verwar pilates niet met yoga, want het is echt iets anders. Hoewel je bij pilates en yoga beweegt op je ademhaling, onderscheidt pilates zich doordat je niet staat of beweegt naar poses en je je nog meer focust op het versterken van diepere spieren.

Aan welke spieren je dan moet denken? Spieren die instaan voor je houding, zoals die tussen je ribben en het bekken en rond de wervelkolom (buik-, bekkenbodem- en rugspieren). Die vormen namelijk het energiecentrum van je lichaam dat je sterker en stabieler wilt maken.

Hoewel je voor veel oefeningen niets anders dan je lichaam nodig hebt en je gewichten dus links kunt laten liggen, is pilates hartstikke zwaar. Extra plus: de oefeningen dagen je motorisch uit.

Voordelen

Met pilates train je dus je diepere spieren. Je maakt ze sterker waardoor je je houding verbetert, buikvet en last van je rug tegen kunt gaan en je een sterker en soepeler lichaam krijgt. Bovendien masseer je je interne organen, stimuleer je je bloedsomloop en zorgt pilates ervoor dat je je bewuster wordt van je lichaam. En dat is hartstikke fijn.

Beginnen

Veel sportscholen bieden pilateslessen aan, maar je kunt ook thuis aan de slag. Op YouTube vind je allerlei lesjes die je vanachter je computer of telefoon kunt doen en waar je dus vrijwel niets voor nodig hebt.

Een tip? De lessen van Nicole. Onder de naam Move with Nicole maakt deze superlenige en sterke Australische vrouw filmpjes voor ieder wat wils. Zo duurt de ene les een uur, terwijl je bij de andere na tien minuten klaar bent en kun je meedoen met oefeningen die je hele lichaam trainen, maar maakt ze ook filmpjes gefocust op verschillende spiergroepen. Heb je zin in een hoge hartslag? Probeer dan eens de HIIT-lesjes. Succes!

Lifestyle
  • Happy in Shape
  • Kike Vega
  • YouTube