Verrassende foodtrend doet wonderen voor je lichaam

Maar ook het laatste nieuws over fitness, voeding, wellness en meer...

Lees ook

Marie Claire geeft je een health update met het laatste nieuws over fitness, voeding, wellness en meer.

Japanse powerfood
De nieuwe Amerikaanse foodtrend is de breakfast bowl met umeboshi. Umeboshi stimuleert de spijsvertering en zou helpen tegen vermoeidheid, misselijkheid en zelfs tegen een kater. De foodtrend die opvallend veel weg heeft van kleine hersenen is razend populair in Japan. De gepekelde vrucht wordt daar al sinds de tiende eeuw gebruikt en heeft zo ongeveer dezelfde status als ‘an apple a day keeps the doctor away’. Ben je benieuwd? Umeboshi is onder anderen te koop bij Vitaminstore en Ekoplaza.

Looking good
Behandelingen tegen kanker hebben ook hun uitwerking op het uiterlijk. Bureau SAMR ondervroeg driehonderd vrouwen die onlangs chemotherapie kregen. 75 procent gaf aan dat veranderingen als haarverlies hun dagelijks leven negatief beïnvloeden. Zeventig procent voelt zich belemmerd in het functioneren thuis en 54 procent heeft ditzelfde gevoel op het werk. Eén op de zes geeft zelfs aan contact met mensen in hun omgeving te mijden. Tijd voor actie, vond Stichting Look Good Feel Better. Directeur Petra Odenthal: “Ik vind het verdrietig dat vrouwen niet naar buiten durven, omdat ze bang zijn dat anderen kunnen zien dat ze kanker hebben. Om hen te steunen, geven we onder meer huidverzorgings- en make-upworkshops in ziekenhuizen. We merken dat dit vrouwen zelfverzekerder maakt”.

Sportschool chic
Dit najaar lanceert DKNY een complete sportlijn: DKNY Sport. De items zijn stoer, comfortabel en stylish en je draagt ze net zo goed in de gym als op straat of thuis op de bank. Denk aan grafische leggings met een hoge taille, kasjmieren sweaters en futuristische nylon jacks. Op de wishlist! Te koop via onder anderen hudsonsbay.nl en net-a-porter.com

 

Lees ook: 5 dingen die je moet weten over Givenchy’s eerste vrouwelijke ontwerpster

Tekst: Jessica van Zanten | Beeld: Katelijne Verbruggen

Laatste nieuws

Zie ook