Marie Claires weekendtips

Van alcoholvrije gin & tonics tot indrukwekkende documentaires.

weekendtips

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je het aankomend weekend niet missen.

Bekijk de interessante documentaire FULL CIRCLE

De ene modetrend volgt de ander in rap tempo op en voor we het weten puilt onze garderobe uit van nieuw geshopte items. Om plaats te maken doneren we 'oudere' kledingstukken die vaak nog in perfecte staat zijn en denken we goed bezig te zijn. De gloednieuwe documentaire FULL CIRCLE van filmmaker Chanel Trapman bewijst dat de vork anders in de steel zit. Het elke keer kopen van nieuwe kleren leidt namelijk tot overproductie, overconsumptie en uiteindelijk tot extreem veel textielafval.

FULL CIRCLE weet de eindeloze stroom van miljoenen afgedankte kledingstukken en de desastreuse gevolgen daarvan perfect in beeld te brengen en draagt creatieve oplossingen aan om de vicieuze cirkel te doorbreken. Benieuwd geworden naar de documentaire? Snappen we. FULL CIRCLE is een absolute must-see die je met je ogen op de feiten drukt, als je het ons vraagt! De documentaire gaat zondag 12 december om 15:00 uur online in première. Hier vind je alle informatie omtrent de documentaire en waar je deze kunt zien.

Geniet van een (alcoholvrije!) gin & tonic

Helaas, helaas. Een avondje borrelen met vriendinnen in de stad zit er nog steeds niet in. Maarre, dat betekent niet dat je niet thuis kunt genieten van een heerlijke gin & tonic. De volgende ochtend vroeg op? No problem. Gordon's heeft namelijk een nieuwe 0.0 % waarmee je niet hoeft in te leveren op smaak en ervaring. Gordon’s 0.0 % smaakt door de kenmerkende jeneverbes namelijk net zo authentiek als de originele Gordon’s London Dry Gin. Wel genieten van een gin & tonic, maar niet de alcohol. Dan is dit drankje your new best friend.

Bezoek de expositie 'Ander Licht op Withoos'

Tipten we vorig weekend nog een graffiti-museum, gooien we het deze week over een heel andere boeg. In Museum Flehite in Amersfoort is namelijk vanaf 12 december een grote overzichtstentoonstelling van de Nederlandse meesterschilder Mathias Withoos te zien. De 17e-eeuwse schilder staat bekend om het dramatische, caravaggistische licht in zijn weidse stadsgezichten en gedetailleerde stillevens. In de tentoonstelling 'Ander Licht op Withoos – Drie generaties Withoos' zijn maar liefst negentig werken te zien: van vader Mathias, van zijn kinderen én een moderne touch van hedendaags fotograaf en nazaat Hans Withoos.

Wanneer:
12 december 2021 t/m 8 mei 2022

Waar:
Museum Flehite, Amersfoort.

Lifestyle
  • BrunoPress, Instagram