Dit verdienen de best betaalde actrices ter wereld

De nummer één verdiende het afgelopen jaar maar liefst 26 miljoen dollar.

Dit verdienen de best betaalde actrices ter wereld

Ze schitteren in de populairste films, hebben een hele horde aan fans en weten er een flinke boterham mee te verdienen. Nee, met de best betaalde actrices ter wereld hoef je echt geen medelijden te hebben. 

Hoewel we best trots mogen zijn op al het acteertalent wat in Nederland rondloopt, ga je pas echt flink cashen als je het in Hollywood maakt. Carice van Houten en Sylvia Hoeks kunnen er inmiddels over meepraten, maar toch is er nog een reeks aan actrices die ver boven hun jaarsalaris zit. Was het eerst nog Jennifer Lawrence die zich de best betaalde actrice van de wereld mocht noemen, is het nu Emma Stone die zich met 26 miljoen dollar op de eerste plek heeft gevestigd. 

Was het vorig jaar nog Jennifer Lawrence die zich de best betaalde actrice van de wereld mocht noemen, is het nu Emma Stone die zich met 26 miljoen dollar op de eerste plek heeft gevestigd. De 28-jarige actrice wordt gevolgd door Jennifer Aniston en Jennifer Lawrence, die allebei ook zeker niet mogen klagen over hun verdiensten van het afgelopen jaar. De actrices hebben hun enorme banksaldo overigens niet alleen aan te danken aan alleen filmproducties, ook hun klussen in tv-commercials en het gezicht van verschillende parfums brengen een leuk bedrag in het laatje. 

Benieuwd naar de gehele top 10? We hebben ze even voor je op een rijtje gezet!

1. Emma Stone: 26 miljoen

2. Jennifer Aniston: 25,5 miljoen

3. Jennifer Lawrence: 24 miljoen

4. Melissa McCarthy18 miljoen 

5. Mila Kunis: 15,5 miljoen

6. Emma Watson: 14 miljoen

7. Charlize Theron: 14 miljoen

8. Cate Blanchett: 12 miljoen

9. Julia Roberts: 12 miljoen

10. Amy Adams: 11,5 miljoen

Modelessen van Emma Stone in La La Land

Bron: Business Insider Beeld: Getty