Met deze tips voorkom je ongewenste pigmentvlekken

Hoewel de één deze vlekjes omarmt, is de ander er liever vanaf.

Hoewel pigmentvlekken vaak onschuldig zijn en jij je nergens voor hoeft te schamen, wil je het misschien toch zo veel mogelijk voorkomen en/of tegengaan. Volg daarvoor deze tips op.

Bescherm je huid tegen de zon

Wanneer de huid wordt blootgesteld aan de zon, zal deze melanine produceren, die zich soms oneven over de huid verdeelt waardoor er donkere vlekken op de huid kunnen ontstaan. Gebruik daarom altijd zonbescherming als je naar buiten gaat, dus ook in de winter. Draag een zonnehoed en blijf zo veel mogelijk uit direct zonlicht. Heb je veel aanleg voor pigmentvlekken door de zon? Zorg er dan voor dat je je gezicht goed insmeert.

Exfolieer regelmatig

Een overschot aan dode huidcellen kan je hyperpigmentatie erger maken. Om celvernieuwing te stimuleren en pigmentvlekken langzaam te laten vervagen, is regelmatig exfoliëren een goede optie om dode huidcellen te verwijderen.

Ga voor een goede huidverzorging

Een goede huidverzorging is belangrijk bij het tegengaan van pigmentvlekken. Een huid met hyperpigmentatie kan daarom wel wat extra verzorging gebruiken. Houd je lichaam gehydrateerd door je na elke douchebeurt in te smeren met een rijke bodylotion en gebruik voor je gezicht een voedende dagcrème én serum.

Bron: Beau Monde, NIVEA | Beeld: Fleur Kaan

Laatste nieuws