Good to know: dit is wanneer je uiterlijk je kerstcadeaus moet bestellen

De bezorgdiensten kunnen de hoeveelheid pakketjes nauwelijks nog aan.

kerstcadeaus

De laatste weken, mede dankzij Black Friday, Cyber Monday én Sinterklaas, werden er veel online pakketten besteld. Enne, de hoeveelheid pakketjes kunnen de bezorgdiensten nauwelijks nog aan. Niet zo gek dus als je bestelling wat vertraging heeft. Maar hoe zorg je ervoor dat je kerstinkopen wél op tijd binnen zijn?

Zo snel mogelijk

Het eenvoudige antwoord is: bestel zo snel mogelijk. Bezorgdiensten draaien nu al op volle toeren om het grote aantal pakketten bij te houden. Hoe eerder je bestelt, hoe groter de kans is dat je jouw aankoop snel in de brievenbus hebt liggen. Houd ook goed in de gaten welke levertijden verschillende webshops hanteren. Veel online winkels geven deze maand een waarschuwing dat door drukte hun levering vertraagd is. Dus ook beweringen als ‘binnen 24 uur in huis’ kun je in de decembermaand beter met een korreltje zout nemen.

Uiterlijke datum

Wil je het bestellen van kerstcadeaus of je kerstoutfit nog even uitstellen, bijvoorbeeld omdat je niet weet hoe de feestdagen eruit gaan zien? Zorg dat je uiterlijk 21 december de knoop hebt doorgehakt, want daarna is de kans nog klein dat je bestelling voor de feestdagen bezorgd wordt. De dagen 23 en 24 december is het namelijk topdrukte bij bijna alle bezorgdiensten.

Avondlevering

Veel bezorgdiensten bieden tegenwoordig avondlevering aan, maar ook dit is niet altijd mogelijk in december. DHL, PostNL en UPS doen bijvoorbeeld op kerstavond en oudejaarsavond niet aan avondlevering. Ook pakketpunten kunnen dan eerder gesloten zijn. Houd daar rekening mee als je toch last minute een pakje bestelt.

Lifestyle
  • Tips en Weetjes
  • Roberto Nickson