Dit zijn dé oudejaarsavond clichés op social media

Van het drinken van een glaasje champagne tot aan het eten van een oliebol.

De jaarwisseling brengt veel clichés met zich mee. Zo drinken we allemaal een glas champagne en eten we een oliebol (of vijf). Enne, dit gaan we zeker weer doen vanavond. Hoeveel van de onderstaande social media clichés zie jij voorbijkomen of beter: ga jij afstrepen?

1. Terugblikken op het afgelopen jaar

Het jaar 2020 was op zijn zachts gezegd bizar. Niet alleen jij, maar heel de wereld zit in hetzelfde (epidemie) schuitje. Of je nou een leuk of juist verschrikkelijk jaar achter de rug hebt, vanavond is dé avond om even terug te blikken op het afgelopen jaar.

2.Verloving

Er is altijd wel iemand in je (verre) vriendenkring – een bekende influencer telt vanavond ook – die op oudjaarsdag zijn of haar partner ten huwelijk vraagt.

3. New year, new me

Het liefst delen we alle goede voornemens die we voor 2021 bedacht hebben ook met de rest van de wereld. Want: nu je het hardop gezegd hebt, kun je er niet meer onderuit. Toch?

4. Diner foto’s

Ja, we mogen maar maximaal twee gasten ontvangen vanavond, maar alles wordt uit de kast getrokken zodat het alsnog een leuke avond wordt. De tafel is op en top gedekt en het eten lijkt wel uit een restaurant te komen. Dat moet natuurlijk even op social media gedeeld worden!

5. Dronken selfies

Oudjaarsdag is bij velen nog nooit zo klein gevierd als dit jaar, maar dat betekent natuurlijk niet dat je je gaat inhouden wat champagne betreft. Maar pas op, want voordat je het weet staat er een dronken selfie van je op social media.

6. Sporten

The day after: je bent hoogstwaarschijnlijk ontzettend moe en brak. Post dan niet op social media dat je aan het hardlopen bent – tenzij dit natuurlijk écht zo is – want anders is er toch niemand die je gelooft.

Bron: Grazia | Beeld: Morgan Sessions

Laatste nieuws