Bewezen: deze eigenschap is volgens singles belangrijker dan uiterlijk

Mee eens?

Bewezen: deze eigenschap is volgens singles belangrijker dan uiterlijk

Je zou misschien denken dat je uiterlijk de belangrijkste rol speelt bij online datingsites, maar niets blijkt minder waar. Uit onderzoek van Parship blijkt namelijk één eigenschap vele malen belangrijker zijn, namelijk humor.

Parship ondervroeg 1.047 leden van de datingwebsite en kwam tot de conclusie dat driekwart van de singles het belangrijk vindt om een partner te vinden waarmee ze in een deuk kunnen liggen. Acht op de tien deelnemers zegt liever een grappige partner te vinden dan iemand die de beste looks heeft. Vooral vrouwen vinden het met 88 procent een belangrijke factor, tegenover 70 procent van de mannen. Humor zou ook belangrijker zijn dan rijkdom (88 procent). Daarnaast blijkt een gebrek aan humor zelfs het breekpunt van een relatie te kunnen zijn: 82 procent van de singles knapt af op iemand zonder humor en 52 procent haakt af wanneer het gevoel voor humor niet op hetzelfde niveau ligt.

Wat nog meer afknappers zijn volgens de ondervraagden? Een vies gebit staat met 78 procent met stip op nummer één, gevolgd door een vieze adem (73 procent), een lach met consumptie (45 procent), vreemde geluiden tijdens het lachen (15 procent) en een hoge of lage lach die niet past bij de persoon (13 procent).

Science says: de beste manier om over een break-up heen te komen >

Bron: Parship | Beeld: iStock