Onderzoek bevestigt: samen wijn drinken maakt gelukkig

Onderzoek bevestigt: samen wijn drinken maakt gelukkig

Lees ook

Trekken jij en je lief vaak samen een fles open?

Dat het na een lange dag gezellig is om samen met je vriend op de bank te ploffen met een goed glas wijn, is niets nieuws onder de zon. Maar uit recent onderzoek van de University of Michigan blijkt dat het ook echt gelukkiger maakt.

Vrouwen vinden het belangrijker

Koppels die tegelijkertijd drinken en hetzelfde drinkpatroon hebben, geven over het algemeen aan gelukkiger te zijn in een relatie dan stellen waarbij dit niet het geval is. Hoeveel drank erbij komt kijken doet er volgens het onderzoeksteam niet toe. Het gaat erom dat het moment met z’n tweeën wordt gedeeld. Daarnaast wijst het onderzoek uit dat vrouwen hier meer waarde aan hechten; zij voelen zich vaker ongelukkig als zij zelf wel drinken maar hun man niet.

5 jaar onderzoek

Het onderzoek, waar maar liefst 2.767 getrouwde stellen aan meededen, vond plaats tussen 2010 en 2016. De koppels werden geïnterviewd over hun relatie en alcoholgewoontes. Zo werd bijvoorbeeld nagetrokken hoe vaak en hoe veel ze wekelijks ongeveer samen en apart van elkaar dronken.

“We zeggen niet dat koppels hun drinkgedrag moeten aanpassen”, zegt onderzoeksleider Kira Birditt. “We zijn niet zeker waarom deze resultaten zich voordoen, maar het lijkt erop dat koppels die meer vrijetijd samen doorbrengen kwalitatief een beter huwelijk hebben.”

Daarom voelt het soms alsof je moet plassen tijdens sex >>

Laatste nieuws

Zie ook