Waarom je boerenkool op je gezicht moet smeren

Nederlanders zijn al jaren fan van boerenkool. Dít zijn de redenen waarom we onze favoriete groente nu massaal op ons gezicht moeten smeren. 

Lees ook

Slaan we door met de boerenkool-rage?

Wij Nederlanders zijn natuurlijk al járen fan zijn van boerenkool, maar in het buitenland is deze groene superfood sinds een klein jaartje HOT. In de skincare-branche is boerenkool zelfs het meest trendy superingrediënt du moment.

Niet zo vreemd, want boerenkool zit boordevol vitamine A, B, C en K evenals antioxidanten en plantaardige stoffen die belangrijk zijn voor de gezondheid. En het doet nóg meer. De bladgroente verkleint de poriën, vermindert donkere kringen, bevordert de productie van collageen, verhoogt celvernieuwing en ontgift de huid. Need we say more?

Youth to the People, een nieuw merk, springt in op deze groene trend en verwerkt zelfs boerenkool als pièce de résistance in hun producten. Ze gebruiken de koudgeperste extracten van boerenkool voor de huidverzorging-producten, waaronder een reinigingsmiddel, serum en vochtinbrengende crème vol voedings- en anti-aging eigenschappen.

De boerenkool-gekte was tot nu toe vooral vertegenwoordigd in de juice-barren, maar nu maakt het dus ook z’n opmars in de beauty-industrie.Wat vind jij? Zou je een boerenkool-crème op je gezicht smeren? We zijn super benieuwd! Laat het ons weten op Facebook.

Wil je alvast een boerenkool-serum uitproberen? Dan kun je deze bestellen via Amazon.com.

10 natuurlijke huidverzorgingsproducten die je allang (in je koelkast) hebt liggen >> 

Laatste nieuws

Zie ook