Starters Award Blog: (weer) helemaal op de rit

In een wekelijkse blog houdt de top 3 van de Starters Award je op de hoogte van hun belevenissen op weg naar de uitreiking van de Starters Award.

Starters Award Blog: (weer) helemaal op de rit

In een wekelijkse blog houdt de top 3 van de Starters Award je op de hoogte van hun belevenissen op weg naar de uitreiking van de Starters Award. Deze week krijgt Deborah (Physical Business) een peptalk van haar broer, interpreteert Sanne (Single & Stijl) 'in een lift zitten' wel héél letterlijk en denkt Inge (HuurDeCatwalk) na over een co-founder.

Deborah Monfils van Physical Business: van familie moet je het hebben

Als kind droomde ik er weleens van om samen met mijn grote broer een bedrijf te beginnen. Geen idee wat we zouden aanbieden, maar ik vond ‘Monfils & Monfils’ zo chic klinken dat ik het al snel zag zitten. Inmiddels zie ik in dat dit niet gaat gebeuren. Mijn broer heeft verstand van een hoop dingen waar ik totaal niets van af weet.  En een ander klein detail is dat ik niet weet hoe ik zijn werk in business consultancy met afvallen zou kunnen combineren. Maar tegen alle verwachtingen in is deze week onze samenwerking tot stand gekomen, in de vorm van coaching!

Al weken voelde ik me gefrustreerd over hoe weinig ik daadwerkelijk afkreeg en de alsmaar groeiende to do list. En erger nog: ik begon te twijfelen aan de haalbaarheid van mijn business plan. Het gesprek met mijn broer maakte daar een einde aan. Onbewust deed hij alles wat men tegenwoordig zo hip ‘coaching’ noemt: hij sprak me weer moed in, gaf me vertrouwen in het project en – misschien wel het belangrijkst – hij pinde me vast op mijn zelf uitgesproken doelen. Als business consultant weet hij als geen ander met strakke deadlines te werken. Geen excuses, maar doen wat je zegt en wat je je hebt voorgenomen. Het is geweldig om iemand te hebben die in mijn capaciteiten gelooft en me in concrete stappen begeleidt.  Alles is weer helder, en daarmee ook leuker.

En zo kan het met een groot doel als afvallen ook gaan. Al is het een alledaags gespreksonderwerp geworden, we moeten niet vergeten dat het gaat om een intens levensproject. Leefstijl raakt alle aspecten van ons leven, en dat betekent dat je op allerlei fronten continu keuzes moet maken. Met Physical Business stippelen we samen je persoonlijke pad uit, motiveren we je en houden we je aan je eigen voornemens. Ik hoop dat we veel mensen zullen helpen hun draai te vinden en hun doel te bereiken.

Sanne Tummers van Single & Stijl: letterlijk in een lift

‘The only way is up’… Al de hele week zit dit deuntje in mijn hoofd. Een behoorlijk ‘gouwe ouwe’ uit de 80’s. Het feit dat ik dit ken, geeft wellicht meteen aan dat ik niet de jongste van deze Starters Award genomineerden ben, maar dat even terzijde.

Ik eindigde mijn vorige blog nog met de zin: ‘Single & Stijl zit in de lift’ en afgelopen week heb ik dat wel héél letterlijk genomen. Het was namelijk tijd voor de  opname van het filmpje van mijn elevator pitch dat we in opdracht van Marie Claire tijdens de uitreiking op 14 oktober gaan tonen.

Een mooie gelegenheid om even creatief na te denken hoe ik mijzelf en mijn plan in 40 sec. (!) kan presenteren en om op zoek te gaan naar een goede locatie (lees: lift). Ik koos voor een oude goederenlift in de industriële omgeving van een Mergelgroeve aan de rand van Maastricht. Gewapend met een heus script, camera apparatuur en vooral een dreamteam (Thank You Speermultimedia: Oscar en Joris) ging ik aan de slag. Wat was ik blij met het professionele en kritische (camera) oog van die mannen, want mezelf voor de camera presenteren en een voice over inspreken, is niet iets waar ik veel ervaring mee heb en waar ik - weet ik nu -  best nog wat vaker moet oefenen. Hoe dan ook was dit weer een topervaring die ik kan toevoegen aan het rijtje van leermomenten tijdens deze nominatie periode. Overigens weet ik nu ook weer dat ik niet dol ben op liften en veel liever de trap neem. Al moet ik dat misschien in de toekomst toch laten varen. Ik zal maar net met die ene CEO in de lift komen te staan. Gelukkig heb ik nu mijn praatje klaar hoe ik hem binnen 40 seconden kan overtuigen.

De rest van de week bestond voornamelijk uit schrijven, schrijven én nog eens schrijven. En een beetje vooruit kijken om mijn afspraken van de komende week voor te bereiden. Want er wacht weer leuke week met o.a. het grote, tweedaagse ‘Meet the Bloggers’ event in Amsterdam en aansluitend een  aantal spannende en hopelijk vruchtbare zakelijke ontmoetingen voor Single & Stijl.

O ja: en om te zorgen dat ik niet de enige ben die ‘The only way is up’ in haar hoofd heeft en misschien als leuke inspiratie voor Deborah en Inge, voilá >

Inge Parée van HuurDeCatwalk: me, myself and I

Mijn vernieuwde website is afgelopen weekend online gegaan. Deze blijft hopelijk niet lang online, want mocht ik het benodigde startkapitaal bij elkaar hebben, wordt huurdecatwalk.nl omgetoverd naar een geweldige interactieve webshop. Dat omtoveren ga ik overigens niet zelf doen, zoals ik bij deze website wel heb gedaan. Dit is één: te ingewikkeld (een beetje HTML en CSS snap ik nog net, maar programmeertaal als PHP, MySQL, servers en databases gaat mij toch wat te ver), twee: het kost veel tijd (die tijd kan beter worden besteed aan zaken waar ik meer verstand van heb) en drie: die e-commerce professionals zijn er niet voor niets.

Een succesvol ondernemer heeft een goed team achter zich staan en weet wat zijn beperkingen zijn. Dit is waarop Herman Kienhuis, Investor Director bij Sanoma Ventures én één van de juryleden van de Marie Claire Starters Award 2013, mij door dit filmpje weer even aan herinnerde. Als ondernemer (en ook als mens trouwens) kan je niet overal goed in zijn en dat is ook niet erg. Toch voelt het voor mij, zeker in deze beginfase, af en toe best onzeker. Dat maakt deze fase ook zo lastig, want mijn team bestaat vooralsnog alleen uit mijzelf. Ik ben de directie, manager, accountant, secretaresse en webdesigner in één.

Ik ben nog steeds opzoek naar een geschikte co-founder, het liefst met kennis en ervaring in het ondernemerschap. Aan mijn team zou ik onder andere een accountant willen toevoegen, die mij kan ondersteunen met de financiële zaken en mij hierover kan adviseren waar nodig. Misschien vind ik mijn dreamteam wel begin november, tijdens het Startup Weekend in Groningen. Maar voorlopig werk ik nog even met me, myself and I. Leerzaam en uitdagend is het in ieder geval wel.

Wil jij dat jouw favoriet wint? Stem dan nu en win toffe prijzen >