Expotip: Naked

Zet ‘m alvast in de agenda: de ontroerende en inspirerende expositie Naked. De expositie in kunstcentrum Heden in Den Haag bestaat uit documentairefot

Lees ook

Zet ‘m alvast in de agenda: de ontroerende en inspirerende expositie Naked. Fotograaf Rimaldas Viksraitis laat de leefomstandigheden van mensen in een afgelegen gebied in Litouwen zien. Hij zocht humor in de meest treurige leefomstandigheden, en dat is hem goed gelukt. Naked laat je glimlachen, maar ontroert ook. 
De expositie in kunstcentrum Heden in Den Haag bestaat uit documentairefoto’s van mensen die een bestaan leiden dat ver weg staat van onze Westerse luxe. De woningen zijn zeer armoedig, het inkomen klein en de vooruitzichten slecht. Het is puur overleven. Het enige waarover ze kunnen beschikken is hun lijf. Vandaar de titel en de insteek van de expo: Naked.

Hieruit komen echter mooie dingen voort, zo laat Viksraitis zien. De mensen uit Litouwen zorgen op hun eigen manier voor luchtigheid in hun leven en dat levert geestige, inspirerende en ontroerende beelden op.

Datum: vanaf 23 november
Locatie: Heden, Den Haag

www.heden.nl

Laatste nieuws

Zie ook