Boekentip: Vrij Spel

Lees ook


Carlijn Vis werkte bij Quote Media, NRC Media en Dutch Media, maar staakte in 2011 haar werkzaamheden om zich volledig te storten op het schrijverschap. Gisteren was het eindelijk zover. Haar debuutroman Vrij Spel maakte entree in de boekenwinkels. Een indrukwekkend boek over de laatste Engelandvaarder die nog leeft. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een verzetsheldin.  

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zit de jonge Emma in het verzet – totdat de Gestapo op de stoep staat en ze moet onderduiken. Samen met haar vriendje gaat ze van adres naar adres, maar als dit te gevaarlijk wordt, besluiten ze naar Engeland te vluchten.

Emma is nu 86 en voelt nog altijd de drang om zich te verzetten. Onafhankelijk en eigenzinnig, net als in de oorlog dus, maar nog steeds op de vlucht. Op de vlucht voor het verleden. Wat lijkt op een spannend avonturenverhaal, blijkt voor Emma een confronterende geschiedenis. Lukt het haar om te ontsnappen aan haar herinneringen?

Carlijn Vis kreeg de input voor Vrij Spel van haar eigen oma. Wellicht de reden dat iedere vraag werd beantwoord. Een prachtige roman over het verzet, de Tweede Wereldoorlog, angsten en vrijheid.

Online te koop voor €19,95.

Laatste nieuws

Zie ook